Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Karlovac BIT ĆE VRUUUĆE Podijeli

Počinje Zvjezdano ljeto: Ivanjski krijes na obalama Kupe. Banijanski most zatvoren od 19 sati

Od 14 sati zatvaraju se i ceste uz obalu Kupe jer do ponoći postaju pješačke zone

U Karlovcu se večeras svečano otvara Zvjezdano ljeto, 21-dnevna manifestacija proslave 442. rođendana grada. Nakon ceremonije podizanja gradske zastave ispred Zorin doma, program seli na obale Kupe gdje će Banija i Gaza tradicionalno zapaliti svoje krijesove.

Zbog toga će na snazi biti i posebna regulacija prometa. Banijanski most na kojem će ekipe dva kvarta odmjeriti snage u povlačenju užeta, bit će zatvoren od 19 sati pa sve do ponoći.

Već od 14 sati bit će zatvorene i Obala Franje Račkog i Ulica Banija na Baniji te Ulica kneza Domagoja i Tkalčeva na Gazi.

Podsjetimo, Ivanjski krije ima uvertiru – nogometnu utkamicu Banije i Gaze na igralištu NK Radnik u 18 sati. Svečanost otvaranja Zvjezdanog ljeta je u 19.30 sati ispred Zorin doma. Povlačenje užeta je u 20 nasred mosta. Krijesovi će biti upaljeni u 22 sata, a prije toga kanuima će Kupom stići dio posjetitelja koji će sve pratiti s rijeke. S paljenjem krijesova ide i vatromet.

Foto: Arhiva RM

Pročitajte i ovo

PEĐA GRBIN

Šef SDP-a u Karlovcu: “Vlada kopira naša stambena rješenja i plasira ih pod svoja. Ovdje smo da pomognemo građanima, to nam je obveza”