Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Crna kronika SIGURNOST I RED Podijeli

Na karlovačkom Adventu policije će biti,ali ne kao u Zagrebu

Za razliku od zagrebačkog, karlovački Advent nije tako visokog rizika

Karlovačka policija tijekom održavanja Adventa u Karlovcu neće imati nikakve ekstra dodatne mjere niti dodatne snage na terenu kao što je slučaj u Zagrebu.

Za razliku od zagrebačkih kolega koji su maksimalno angažirani oko zagrebačkih adventskih događanja, u Karlovcu neće biti tako “našpanano”. To ne znači da ih neće biti. Naprotiv.

Policija će biti tu kao i uvijek, uz redovan i normalan rad, a osobito će raditi na prevenciji, poručuju iz PU Karlovačke.Svake godine u vrijeme blagdana policija ima pojačane mjere sigurnosti, pa će tako biti i ove.

“Vezano za trend događanja u svijetu oko terorističkih napada istaknuli bismo da će policija u suradnji s lokalnim zajednicama, sukladno analizi stanja sigurnosti i procjeni rizika, poduzimati potrebne mjere i radnje na sprječavanju i takovih oblika ugroze sigurnosti kako bismo opću sigurnost podigli na viši nivo i kako bi predstojeći blagdani protekli mirno i sigurno za sve naše građane”, poručuju u policiji.

U Zagrebu je podsjetimo, policija angažirana maksimalno što ne treba čuditi ako se zna da je samo u dva dana Adventa, grad posjetilo 400 tisuća ljudi. Tu su uz  jake snage policije i one u civilu, i betonske žardinjere, psi za detekciju eksploziva, psi napadači, a zagrebačkim policajcima pomažu i kolege iz ostalih uprava u zemlji.

 

 

Pročitajte i ovo

NIKAD DOSTA

U Ogulinu provalio u kafić, ukrao novac pa auto