Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Život PROMJENA - KORAK DO SIGURNOSTI Podijeli

Pomoć Savjetovališta za počinitelje obiteljskog nasilja zatražila četiri obiteljska nasilnika

Ženska grupa Korak poziva sve koji se žele mijenjati da se jave u Sajvetovalište

Druga je godina programa “Promjena – korak do sigurnosti” kojeg u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Karlovac provodi Ženska grupa Karlovac – Korak.

I dok su u prvoj godini djelatnici centra prošli dvije edukacije – za rad sa ženam i djecom žrtvama nasilja te za rad s počiniteljima obiteljskog nasilja te je formirano Savjetovalište za počinitelje obiteljskog nasilja, u ovoj godini edukacija se širi na policiju, državno odvjetništvo, sudove i srednje škole.

Naglasak ovog projekta je na počiniteljima što je Ženskoj grupi Korak bio novi izazov.

– Do sad nismo radili s počiniteljima nasilja i mislim da je ovo nešto što može uroditi plodom jer ne znači da ako se nasilje desi jednom ili dvaput u životu da ne može se nešto promijeniti, ali samo onda ako i žrtva i počinitelj nasilja žele promjenu u svom životu, kaže predsjednica Mirjana Duduković.

Savjetovalište će nastaviti s radom, a u Centru za socijalnu skrb se nadaju da će se povećati broj počinitelja obiteljskog nasilja koji će potražiti pomoć.

– U prvoj godini smo postigli da smo imali nekoliko onih koji su počinili nasilje u obitelji, a htjeli su nakon toga raditi na sebi i na svome ponašanju i dalje, ističe ravnateljica Mirjana Pogačić.

Dobrovoljno se u Savjetovalište javilo dvoje počinitelja obiteljskog nasilja iz Karlovca, jedan iz Duge Rese i jedan iz Sisačko – moslavačke županije.

Program “Promjena – korak do sigurnosti” i ove godine će za provedbu dobiti 180 tisuća kuna od Ministarstva demografije. Projekt ukupno traje tri godine.

Foto: arhiva RM

Pročitajte i ovo

VRIJEME

Kiša i grmljavina otvorile su petak, ali će ga i zatvoriti