Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  33C° Karlovac

 • weather-image

  33C° Duga Resa

 • weather-image

  31C° Ogulin

 • weather-image

  33C° Ozalj

 • weather-image

  32C° Slunj

Život TREBA RIJEŠITI PAPIRE Podijeli

Potpisan ugovor za dokumentaciju pruge Karlovac – Oštarije: Bit će završena za 18 mjeseci

Kad jednom završi modernizacija ovom će se dionicom brže i sigurnije putovati

HŽ Infrastruktura potpisala je ugovor sa zajednicom ponuditelja – tvrtkama EKOENERG i MOBILITA EVOLVA za izradu studijske i projektne dokumentacije za modernizaciju željezničke pruge od Karlovca do Oštarija.

Ugovor je vrijedan 4,15 milijuna kuna bez PDV-a te se sufinancira iz Kohezijskog fonda putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u visini od 85 posto sredstava prihvatljivih troškova, dok će preostalih 15 posto osigurati HŽ Infrastruktura d.o.o. U sklopu Ugovora bit će izrađeni studija izvodljivosti, analize troškova i koristi (CBA) i studija o utjecaju zahvata na okoliš.

Rok za izradu ugovorene studijske dokumentacije je 18 mjeseci od dana sklapanja ugovora.

Dionica Karlovac – Oštarije na željezničkoj je pruzi Zagreb – Rijeka i duga je 40 kilometara. Modernizacijom na njoj će se osigurati veće brzine, skratiti vrijeme putovanja, povećati kapacitet pružne dionice, povećati razina sigurnosti željezničkog prometa i zadovoljiti uvjeti interoperabilnosti na cijelome Mediteranskom transeuropskom željezničkom koridoru, čiji je sastavni dio pružna dionica Karlovac – Oštarije.

Pročitajte i ovo

RECI MI ŠTO ČITAŠ

Karlovčani “gutaju” knjige tijekom ljeta: Čita se kako uloviti bogatog muža, ali i Plevnikova trilogija