Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Županija SIGURNIJI OGULIN Podijeli

Potpisani ugovori za radove zaštite željezničke pruge Ogulin-Rijeka, vrijedni 10 milijuna eura

Radovi počinju u ožujku i trajat će 15 mjeseci

Danas su u prostorijama Karlovačke županije, zajedno sa predstavnicima Hrvatskih voda, potpisani ugovori za izvođenje radova na željezničkoj pruzi Ogulin-Rijeka. Njihova vrijednost je ukupno 10 milijuna eura, a trajati će 15 mjeseci te će zaštiti prugu za vrijeme visokog vodostaja. 

Time je došlo do zadnje faze radova u tom dijelu za obranu od poplava.

– Mogu sa zadovoljstvom reći da se u posljednjih nekoliko godina napravila jedna velika akceleracija u projektu koji je stajao nedovršen. Iznimno važno je to da su sada konkretno ugovorene sve faze izgradnje projekta i da naši Ogulinci trebaju još samo malo strpljenja da sustav bude dovršen, a grad bude sigurniji, istaknula je tako županica Martina Furdek Hajdin.

Radove će izvoditi tvrtka koja ima dugogodišnje iskustvo u tom području, tvrtka Swietelsky.

– Graditi ćemo taj zaštitni zid, odnosno retencijsku građevinu, koja će osigurati i zaštititi prugu u vrijeme velikih voda. Radi se armirano betonski zid, radi se i nadvožnjak iza kolodvora Ogulin. To su najveći radovi koje izvodimo, kazao je ispred izvođača radova, Zvonko Dundović.

Značenje za Ogulince, ali i cijelu županiju, dodao je istaknuo direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković.

Napomenuo je kako su do sada napravili radove povećanja kapaciteta oticanja prema Zagorskoj Mrežnici, očistili Đulin ponor, te na taj način minimizirali mogućnost plavljenja Ogulina.

– Punu sigurnost dat e nam gradnja ove retencije, jer ćemo onda u to područje privremeno uskladištiti više od šest milijuna kubnih metara vode. Treba pričekati još neko vrijeme da se retencija izgradi, a mi ćemo pokučati izvršiti čišćenje Đulinog ponora na još većim dubinama, zaključio je Đurković.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca fantastičnom obranom u derbiju ‘samljeli’ Umažane i došli na korak do naslova prvaka