Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Hrvatska HAHN U KARLOVCU Podijeli

Povjerenik Europske komisije u Karlovcu: Obišao Aquatiku, budući N.Tesla centar, Stari grad Dubovac…

U Karlovcu se izaslanstvo EK upoznalo s EU dosadašnjim, ali i budućim projektima

Povjerenik Europske komisije za proračun i administraciju Johannes Hahn, član kabineta Kyriacos Charalambous, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognian Zlatev sa zamjenicom Majom Orel Schwarz posjetili su Karlovac i obišli nekoliko važnih projekata financiranih europskih sredstvima.

U društvu ravnatelja JU Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije Vilka Klasana, zamjenice gradonačelnika Grada Karlovca Ivane Fočić, direktorice Poduzetničke zone Korana te pročelnice Marijane Tomičić posjetili su budući Nikola Tesla Experience i poduzetnički centar, višemilijunski projekt.

„Nikola Tesla Experience Centar“ zamišljen je kao interpretacijsko-poduzetnički kompleks opremljen infrastrukturom koja odgovara na potrebe (budućih) poduzetnika, a svojim motivacijsko – prezentacijskim dijelom kroz interpretaciju života i rada Nikole Tesle poticat će nove naraštaje na inovacije i razmišljanje izvan okvira. Opremanje samog objekta realizira se kroz projekt “Nikola Tesla poduzetnički centar” koji uključuje i uređenje parkirališta s odlikama digitalnog i zelenog. Uz tehničku podršku, Centar će (budućim) poduzetnicima nuditi savjetodavne usluge.

Ravnateljica Aquatike slatkovodnog muzeja Margarita Maruškić Kulaš goste je upoznala s aktivnostima i poslovanjem muzeja te ih je provela kroz muzej. Karlovački slatkovodni akvarij svoju je inspiracija za oblikovanje dobio od povijesna jezgra grada: karlovačka zvijezda okružena „bedemima“, obrambenim zemljanim nasipima, a cilj projekta bio je dobiti novo gradsko mjesto na desnoj obali Korane, afirmirati šetnicu, oblikovati mjesto zaustavljanja i turističku atrakciju.

Na Aquatiku nadovezuje se i novouređena šetnica sa interaktivnim dijelovima koja je dio europski sufinanciranog projekta Susret s rijekom.

Povjerenik Hahn sa suradnicima je posjetio i Stari grad Dubovac te je obišao njegovu kulu i muzejski prostor. Predstavnici Europske komisije posjetili su samo jedan mali dio projekata Karlovačke županije i Grada Karlovca financiranih europskim sredstvima te istaknuli svoje zadovoljstvo posjećenim lokacijama.

Karlovačka županija kontinuirano prati sve raspoložive natječaje nadležnih ministarstava i fondova, pripremajući projektne dokumentacije kako bi na vrijeme bili spremni za prijavu projekata i dodatno sufinanciranje.

Trenutno su u tijeku prijave projekata na Nacionalni plan za oporavak i otpornost.

Pročitajte i ovo

PEĐA GRBIN

Šef SDP-a u Karlovcu: “Vlada kopira naša stambena rješenja i plasira ih pod svoja. Ovdje smo da pomognemo građanima, to nam je obveza”