Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac KREĆE SE Podijeli

Pred raspisivanjem natječaj za obnovu Edisona

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji kina Edison iznose ukupno više od 23,5 milijuna kuna

Natječaj za rekonstrukciju i dogradnju nekadašnjeg kina Edison je pred raspisivanjem. Gradsko vijeće trebalo bi u utorak donijeti odluku da se ide u projekt kojim će više od stoljeća stara zgrada dobiti novi sjaj.

Podsjetimo, Grad Karlovac je kroz projekt “ITU – Obnova brownfield lokacije nekadašnjeg kina Edison” osigurao sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Radovi na rekonstrukciji i dogradnji kina Edison iznose ukupno 23.573.159,89 kuna.

Nakon obnove slijedi projekt opremanja i osmišljavanja programa

Za te novce zgrada će biti revitalizirana, a tek onda slijedi projekt osmišljavanja aktivnosti i programa za što Grad također planira već ove godine povući novac iz ITU mehanizma.

U konačnici je cilj da Edison postane središte festivalskih sadržaja, obrazovnog i konferencijskog turizma, mjesto u kojem će se kroz kulturnu baštinu, audio – vizualnu i scensku umjetnost i uz moderne tehnologije integrirati različiti turistički programi i proizvodi.

Sve to trebalo bi postati stvarnost do kraja 2023.. To je, naime, krajnji rok u kojem ITU novac dobiven za spomenuti projekt, treba namjenski utrošiti.

Pročitajte i ovo

IZMJERE

Katastarska izmjera za G.i D. Mekušje, D.Pokupje, Mahično, V.Jelsu i Zagrad, a ponedjeljak počinju tribine za građane