Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac TREBA BOLJE RADITI Podijeli

Predsjednica Plenkoviću: Nije problem ako nije doživio mene, problem je ako nije doživio upozorenja iz Europske komisije

Predsjednica je kritizirala Plenkovićevu Vladu zbog lošeg izvješća Europske komisije o Hrvatskoj

Nije problem u tome da mene netko nije doživio, problem je ako nije doživio sva upozorenja iz izvješća Europske komisije.

Rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović upitana kako komentira odgovor premijera Plenkovića kako je ‘predsjednica u kampanji’ na njenu kritiku zbog vrlo lošeg izvješća Europske komisije o Hrvatskoj.

Moja je dužnost upozoravati na društvene i gospodarske trendove, naglasila je.

– Treba se uhvatiti u koštac s problemima, treba donositi odluke i provoditi reforme, poručila je Grabar Kitarović.

Na kritike Europske komisije o braniteljima prema kojoj bi se tu populaciju trebalo više uključiti na tržište rada predsjednica kaže kako je njeno mišljenje da je Hrvatska nakon rata trebala imati aktivniju politiku prema hrvatskim braniteljima.

– Da se ne ide na sustav umirovljenja i mirovina već da se više ulaže u poduzetništvo, da se branitelje više uključivalo, a još uvijek se može i mora, u poduzetnički život, da se koristi njihovo ratno iskustvo, sposobnost donošenja odluka u kriznim situacijama… mislim da bismo kao društvo i država puno više profitirali od toga, a i sami oni i njihove obitelji.

– Hrvatski branitelji su za mene kamen temeljac moderne hrvatske države. Vjerujem da je u braniteljima ogroman potencijal, ogromna snaga i mislim da su oni potrebni Hrvatskoj, dodao je Krstičević.

Pročitajte i ovo

OPA

Za čelnika karlovačkog HDZ-a u “bitku” kreću Damir Mandić i Andreja Navijalić