Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Taburei, ladičari, dvosjedi... Sve je dio malog namještaja s kojim se mogu lijepo namjestiti manji životni prostori, a da i dalje izgledaju elegantno i da se po potrebi može lako napraviti novi razmještaj 10 važnih komada namještaja za život u malenom prostoru Engleska nogometna Premier liga objavila je da je postigla dogovor o prodaji TV prava za prijenose utakmica Sky Sportsu, BT Sportu, Amazon Prime Videu i BBC Sportu vrijedan oko 5,5 milijardi eura za razdoblje od 2022. do 2025. godine, odnosno za sezone 2022/23., 2023/24. i 2024/25.  Iznos je približno isti kao i prethodni trogodišnji ugovor, odnosno oko 1,83 milijarde eura po sezoni, a postignut je izravnom pogodbom umjesto na javnom natječaju. Za dogovor izravnom pogodbom sa dosadašnjim partnerima Premier liga je zbog pandemije korona virusa dobila dozvolu britanske vlade.  Tako je Premier liga i dalje na vrhu liste kad je u pitanju novac od prodaje tv prava. Na drugom mjestu je francuska prva liga sa prihodom od 1,172 milijarde eura po sezoni (2020.-2024.), pa Bundesliga 1,16 milijardi (2017.-2021.), dok je španjolska Primera četvrta s 1,14 milijardi (2019.-2022). Na petom mjestu je talijanska Serie A s 973 milijuna eura po sezoni (2018.-2021.). Premiership prodao televizijska prava za pet i pol milijardi eura Obilježavajući 76. obljetnicu Križnog puta, predsjednik Vlade Andrej Plenković položio je u petak vijenac i zapalio svijeću pred zajedničkom grobnicom pokraj Spomen-crkve Muke Isusove u Maclj Premijer: Osuda zločina i pijetet prema žrtvama jedini je put ka zacjeljivanju rana iz prošlosti Do kraja četvrte sezone 'Zadruge' ostalo je još manje od mjesec dana, a pobjednik će kući otići bogatiji za 50.000 eura, što je otprilike 375.000 kuna. Hrvati Paula i Fran još su u showu, a intimni su sve češće Fran i Paula se seksali u Zadruzi pa je tražila test za trudnoću...

Sport TUŽNA VIJEST Podijeli

Preminuo Leonard Leno Šoštarić, velikan karlovačkog i hrvatskog sporta, najveći motokrosist s ovih prostora

Legendarni Leno jedan je od karlovačkih sportaša s najviše osvojenih trofeja.

KARLOVAC – Leonard Leno Šoštarić, velikan karlovačkog i hrvatskog sporta, najveći motokrosist s ovih prostora, preminuo je jučer u karlovačkoj bolnici u 84. godini života.

Rođen je 4. studenoga 1937. godine u Gorjakovom kod Pregrade u Hrvatskom Zagorju, a u Karlovac je doselio 1952. godine kao 15-godišnjak. U Karlovcu je završio zanat za grafičkog mehaničara u školi u Šancu, a zaposlen je bio u ondašnjem Štamparskom zavodu ‘Ognjen Prica’. Kao član AMD-a Karlovac, deset je godina, od 1967. do 1977. godine, dominirao motokros stazama bivše države. Bio je sedmerostruki prvak Jugoslavije u konkurenciji vozača na motorima do 250 ccm, četiri puta doprvak, a uspješan je bio i na međunarodnim natjecanjima kao višestruki reprezentativac Jugoslavije. U Mađarskoj je 1967. godine bio trećeplasirani u utrci za Nagradu Budimpešte, a iste je godine zauzeo 13. mjesto u utrci za Svjetsko prvenstvo i Veliku nagradu SSSR-a u Bjelgorodu. Na Prvenstvu Balkana 1968. bio je treći, peti u Kupu Karavanki 1970. godine te 11. u utrci za Svjetsko prvenstvo i Veliku nagradu Jugoslavije u Mariboru 1973. godine. Jedno vrijeme obavljao je funkciju saveznog kapetana i trenera jugoslavenske motokros reprezentacije (1984. i 1985. godine).

Leno Šoštarić bio je posebno sjajan vozač na domaćoj stazi podno Starog grada Dubovca, koja je tada bila jedna od najatraktivnijih na svijetu, te u četiri navrata ugostila utrke za Svjetsko prvenstvo i Veliku nagradu Jugoslavije. Više tisuća ljudi bodrilo ga je uz samu stazu, a još puno više kraj televizijskih ekrana. Brojne uspjehe prilično je skupo plaćao te je u više navrata lomio obje ruke i noge, a jednom i rebra.

Jedan je od karlovačkih sportaša s najviše osvojenih trofeja. Osvojio je dvije Zlatne kacige i tri zlatne medalje AMSJ-a (1970. i 1976.), najvišeg priznanja u motosportu, nakon što je u dva navrata po tri puta zaredom osvajao naslov državnog prvaka. Dobitnik je jubilarnih zlatnih medalja AMSJ-a, pet je puta proglašen najboljim sportašem Karlovca, dobitnik je Majske nagrade grada Karlovca 1968. godine, a nagrađen je od SOFK-e Karlovac sedam puta. Biran je i među najbolje sportaše 20. stoljeća u Karlovačkoj županiji.

Zaslužan je i za razvoj motokrosa u Jastrebarskom. Malo je poznato da je legendarni Leno kreirao motokros stazu u Mladini, koja je uvijek dobivala odlične ocjene i kritike od najkvalitetnijih vozača koji su se na njoj natjecali.

(foto: KAfotka)

Vezani članci

Pročitajte i ovo

BROJKE

20 pozitivnih u petak u Karlovačkoj županiji, u ogulinskoj i karlovačkoj bolnici 67 osoba zbog korone