Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -4C° Duga Resa

 • weather-image

  -7C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Karlovac DOM ZDRAVLJA KARLOVAC Podijeli

Preuređen Dom zdravlja na Dubovcu, novi hodnici, rasvjeta, a uskoro i moderna oprema zbog koje neće trebati u bolnice

Zamijenjena je stolarija, rasvjeta, uređeni sanitarni čvorovi, osigurana pristupačnost osobama s invaliditetom i slabije pokretljivosti…

Projekt KaŽu zdravlje za Dom zdravlja u Karlovcu odnosno staru bolnicu na Dubovcu je dovršen.

Građevinski je oko 1000 kvadrata prostora renovirano, a uskoro stiže i nova oprema. Kroz mjesec dana ovdje će se moći raditi dijagnostičke pretrage kojih do sad nije bilo.

– Nabavit ćemo dva ultrazvučna aparata, jedan za ultrazvuk abdomena i štitnjače i još jedan za gustoću kostiju vrijednosti 310 tisuća kuna, rekla je ravnateljica Tatjana Tudić Šterk.

Projekt KaŽu zdravlje vrijedan je ukupno 11 i pol milijuna kuna od čega je Domu zdravlja Karlovac koji obuhvaća i ambulante u Krnjaku i Baniji namijenjeno 2,7 milijuna. Zamijenjena je stolarija, rasvjeta, uređeni sanitarni čvorovi, osigurana pristupačnost osobama s invaliditetom i slabije pokretljivosti. – Pri ulazu će posjetitelji osjetiti jedan drugačiji ugođaj jer je naša zgrada sada dobro označena, vidljiva i svatko se može dobro snaći.

Sve to kako bi se već u primarnoj medicini podignula kvaliteta usluga i smanjilo čekanje u bolnicama.

– Predviđa se za 4 % smanjiti upućivanje pacijenata u bolnice jer se osim građevinskih radova i ordinacije opremaju digitalnim i terapeutskom opremom, naglasila je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar koja je u pratnji resornog pročelnika Predraga Koraća danas obišla staru bolnicu.

Pročitajte i ovo

NOVO RUHO

Karlovački muzej za 1,45 milijuna eura obnovljen do kraja lipnja