Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac APEL GRAĐANSKE INICIJATIVE Podijeli

ProbudiKA: Ulica Luščić je kilometar prometne opasnosti

U odnosu na ulice s kojima se križa možemo konstatirati da su duž ulice Luščić svaku noć na snazi mjere zamračenja

Kilometar prometne opasnosti, mraka i neadekvatne cestovne infrastrukture, ne na periferiji, već u samom gradu Karlovcu – to je Ulica Luščić, upozoravaju iz građanske inicijative ProbudiKa.

– Ulica Luščić proteže se od Senjske ulice pa sve do ulice Strmački dol u dužini od gotovo 1500 metara. Praktički povezuje gradsku četvrt Grabrik te razdvaja gradsku četvrt Luščić od gradske četvrti Novi Centar. Nakon križanja s ulicom Miroslava Krleže seže uz Pravoslavno, Židovsko i Vojno groblje duboko u gradsku četvrt Dubovac. Zanimljivo zar ne, vrlo dugačka ali na žalost u većem dijelu svoje trase što se cestovne infrastrukture tiče ozbiljno opasna, kažu iz ProbudiKa.

Od Senjske do raskrižja s Držićevom ulicom stvar je još i dobra jer postoji nogostup i noćna rasvjeta, ali od raskrižja s Držićevom do raskrižja sa Šestićevom ulicom “kao da je vrijeme stalo”.

– Naime, čitavom dužinom tog dijela trase nema pločnika za pješake pa samim time niti biciklističke staze, a za sve one koji prolaze u noćnim satima bilo osobnim automobilima, biciklom ili pješice ne treba posebno napominjati koliko je loše osvijetljena. U odnosu na ulice s kojima se križa možemo bez pretjerivanja konstatirati da su duž ulice Luščić svaku noć na snazi mjere zamračenja, ali bez opravdanog razloga. Ta neadekvatna osvijetljenost, bez pločnika za pješake zaista bi mogla nekoga „koštati života“, kažu iz ove građanske inicijative.

Neshvatljivo im je i da se dopušta postavljanje reklamnih panoa koji dodatno zaklanjanju pogled vozačima.

– Tko je dopustio da se isti tu instalira učinio je blago rečeno trajni prometni prekršaj, ističu.

Ništa bolja situacija u Ulici Luščić nije ni u nastavku od raskrižja sa Šestićevom prema raskrižju sa Krležinom ulicom – također je u mraku i bez nogostupa. Apeliraju da se bez odlaganja riješi problem.

– Bit ćemo uporni, ustrajni, nadležnima i odgovornima sigurno i dosadni jer adekvatna rasvjeta, proširenje same ulice Luščić i izgradnja pločnika ne trpe odgodu niti scenarij poput izgubljenih milijuna kuna na projektima izgradnje nikad realiziranog bazena.  Na nadležne stoga apeliramo da riješe ovaj problem čim prije, da netko ne bi završio ili na grobljima ili na odjelu za traumatologiju Opće bolnice Karlovac, stoji na kraju priopćenja GI #ProbudiKa koje potpisuju Alen Kristović , Goran Turk i Livija Hrastovčak.

Pročitajte i ovo

NE DUGO

Uklanja se mimovod: Dio Dubovca bez vode