Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Karlovac EU NOVAC Podijeli

Ako prođe 26 projekata, Grad Karlovac će u budućnosti povući još 130 milijuna kuna iz EU fondova

O razvojnim projektima, vrijednih poput Aquatike, još se promišlja

Nakon Aquatike, projekta vrijednog više do 36 milijuna kuna koji je gotovo u cjelosti financiran europskim novcem, sličnog projekta u Karlovcu još uvijek nema na vidiku.

Ipak, pročelnica za razvoj grada, gospodarstvo i EU fondove Snježana Turalija optimistična je kada govori o povlačenju novca. Karlovac je dobro pozicioniran na karti korisnika europskih fondova, kaže.

– Ako govorimo o razdoblju od 2016. do 2020. godine realizirano je ukupno 30 projekata koje možemo poistovjetiti s iznosom od 130 milijuna kuna ukupno dobivenih iz EU fondoa. Moram naglasiti da je tu i projekt Aquatika. Novih 26 projekata je na ocjenjivanju za buduće razdoblje i oni također nose taj iznos od 130 milijuna kuna.

Za 13 projekata u 2017. Grad povukao 16 milijuna kuna

U 2017. realizirano je 13 projekata vrijednih ukupno 16 milijuna kuna. Među njima su program “Kesten” u sklopu kojega će biti među ostalim uređena i šetnica u Draškovićevoj. Prijavljena je i Poduzetnička zona Gornje Mekušje za koju se čekaju rezultati. Ove godine kod Muzeja na Turnju radit će se centar za prihvat turista te prilazna cesta Centru za gospodarenje otpadom Babina gora. Socijalnu notu europski novac dao je za prehranu učenika, za pomoćnike u nastavi te kroz projekt ZA-ŽE-LI. Nije zanemarena ni energetska učinkovitost.

– Kroz tri godine ćemo, već sa postojećim projektima koji nose naziv Energy at School, Priority, Energy efficiency i Benefit, moći dobiti iz Europske unije gotovo tri milijuna kuna koji su raspoređeni kroz tri godine rada.

O nekim većim, projektima finacijski teškim poput Aquatike, u Gradu tek promišljaju.

– U ovom trenutku smo u fazi promišljanja jer moramo biti sigurni da jedan dio sredstava moramo osigurati iz gradskog proračuna ili kreditnih sredstava tako da je ovo još faza promišljanja, ali kroz mjesec ili dva ćemo izaći s novim prijedlozima.

Pročitajte i ovo

OGRANIČENO

Karlovačka dvorana otvara vrata ovog vikenda, naravno uz mjere