Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Karlovac IMA UPORABNU Podijeli

Projekt izgradnje Vrtića Mahično završio. 46 mališana od jeseni u potpuno novom objektu

Uskoro će završiti i unutarnje opremanje objekta

Dobivanjem uporabne dozvole završena je projekt „Dječji vrtić i jaslice Mahično za dječji osmjeh“ tj. izgradnje Vrtića Mahično, jedinog u Karlovcu financiranog europskim novcem.

Iz EU stiglo 3,8 milijuna kuna

Sufinanciran je iz Europskog fonda za ruralni razvoj sa 3,8 milijuna kuna te sa 672 tisuće kuna nacionalnih sredstava. Uz to više od 2 milijuna kuna uložio je i Grad Karlovac.

-Tako da se dolazi do ukupne vrijednosti projekta od 6,6 milijuna kuna. Treba spomenuti i uređaj za biološko pročišćavanje otpadnih voda koji je također napravljen i koristit će i vrtić i škola zajedno, rekla je na završnoj konferenciji projekta gradska pročelnica Draženka Sila Ljubenko.

Na 1800 četvornih metara prostora pored škole Mahično niknuo je potpuno novi objekt za predškolski odgoj.

-Izgrađeno je i opremljeno više od 500 kvadratnih metara prostora za dvije jaslićke i jednu vrtićku grupu, a s njima će raditi šest odgojitelja koje  ćemo zaposliti u ovom vrtiću, dodala je.

Karlovcu treba još jedan vrtić veličine onog u Grabriku

Uskoro će završiti i unutarnje opremanje objekta te će vrtić biti spreman za 46 mališana koji će u njega useliti najesen. No, ni to, ni uređenje postojećih vrtićkih objekata Karlovcu nije dovoljno kapaciteta.

-Nakon što smo obnovili sve objekte, vrtić Dubovac je pri kraju, a onaj na Baniji bi vrlo skoro trebao doći na red, pokazuje se da nam treba još jedan veliki vrtićki objekt. Čak veličine Grabrika. Već sad o tome razgovaramo i tražimo rješenja.  Vjerujem da ćemo i idućih godina povući europski novac da zatvorimo našu priču smještaja za najmlađe, naglasio je gradonačelnik Damir Mandić.

Pročitajte i ovo

OPA

Za čelnika karlovačkog HDZ-a u “bitku” kreću Damir Mandić i Andreja Navijalić