Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Županija CENTAR U CENTRU Podijeli

Projekt Kulturnog centra u Bariloviću dobio zeleno svjetlo Ministarstva poljoprivrede

Projekt ukupno vrijedan 9,1 milijun kuna, bespovratno stiže 6,7 milijuna

Općina Barilović dobila je zeleno svjetlo za svoj projekt Kulturnog centra ukupno vrijednog 9,1 milijuna kuna.

Sa 6,7 milijuna kuna sufinancirat će ga Ministarstvo poljoprivrede putem novcem iz EU fonda, 500 tisuća kuna osigurat će Općina, a ostali dio, kaže načelnik Dražen Peraković, bit će vraćen iz PDV-a.

– Kulturni centar sastoji se od multifunkcionalne dvorane sa 70 sjedećih mjesta i popratnim prostorima za rad kulturnih društava te održavanje raznih manifestacija, prezentacija i programa usavršavanja. Moderna građevina sadržavat će i repliku stare tradicijske seoske kuće s kompletnom opremom za stanovanje i služiti kao muzejski izložbeni prostor za turističko razgledavanje. Centar bi trebao biti izgrađen u narednih dvadesetak mjeseci. Pored vrtića koji je trenutno u izgradnji, a bit će otvoren sljedeće godine, ovo je još jedan od većih projekata koje uspješno provodimo na području naše općine, ističe načelnik Barilovića. Dodaje kako i u narednim tjednima očekuju rezultate za još nekoliko projekata koje su kandidirali prema fondovima EU.

Pročitajte i ovo

VODA U 21. STOLJEĆU

Gotovo 44 milijuna kuna za vodoopskrbu dvije županije. U Karlovačkoj za Slunj, Cetingrad, Bukovlje, ali i rekonstrukciju Novigrada na Dobri