Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -3C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Život SUSRET U KARLOVCU Podijeli

Projekt ‘SMS – svi mi skupa’ podržava multikulturalnost, mir i nenasilje

Život u dvoje je lijep, ako ga supružnici žive skladno i međusobno se poštuju i vole – zaključak je sudionica ovog susreta.

Građanska inicijativa ‘Moj grad Sisak’ održala je susret za žene pod međunarodnom zaštitom u povodu Svjetskog dana borbe protiv nasilja nad ženama u prostorijama Gradske četvrti Grabrik u Karlovcu. Kako saznajemo od dr. sc. Daše Poredoš Lavor, voditeljice projekta ‘SMS – svi mi skupa’, koja je vodila ovaj susret, obilježavanje ovog značajnog datuma u zajednici u Karlovcu organiziraju treću godinu za redom jer ističu da su razgovori, međusobna podrška i poštivanje putevi ostvarenja multikulturalnosti, mira i nenasilja.

Pri provedbi ovog susreta, kao i projekta uopće u vidu uspostavljanja komunikacije, iznimno nam je važna podrška interkulturalnog medijatora i prevoditelja za arapski jezik Salama Ibrahim Kadhim Al-Nidawi, mag. iur. – dodala je Poredoš Lavor.

Na susretu je razgovarano o vrijednostima obiteljskog života, preventivnim programima nasilja, odnosima prema nasilju kao pojavnom obliku u zapadnoj i islamskoj kulturi, a sve sa svrhom da žene budu osviještene, dovoljno dobro informirane i da se mogu što aktivnije zauzimati za sebe i svoja prava.

Život u dvoje je lijep, ako ga supružnici žive skladno i međusobno se poštuju i vole – zaključak je sudionica ovog susreta.

Ovo je bila prilika da sudionice sudjeluju na on-line panel diskusiji ‘Diskriminacija stranaca u Republici Hrvatskoj’, koja je dio aktivnosti projekta Centra za integraciju stranaca, koji je novi model zaštite i podrške strancima kroz objedinjene pravne, psihosocijalne i ostale usluge, koji se provodi uz pomoć partnerskih organizacija: Grada Siska, Građanske inicijative ‘Moj grad Sisak’ (GIMG Sisak) i Norveškog vijeća za izbjeglice (NRC). Projekt ‘Centar za integraciju stranaca’ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

GIMG Sisak zahvaljuje domaćinima iz Gradske četvrti Grabrik na ustupljenom prostoru za održavanje susreta ovog projekta.

Projekt ‘SMS – svi mi skupa’, kojeg provodi Građanska inicijativa ‘Moj grad Sisak’, dio je dvogodišnjeg programa usmjerenog smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji socijalno osjetljivih skupina za 2021. i 2022. godinu. Projekt je financiran u iznosu 75.000 kuna godišnje sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Partneri na projektu su Osnovna škola Braća Bobetko Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak.

(sponzorirana objava)

Pročitajte i ovo

JOSIPOVE SRIJEDE

“Bit hrvatskih obitelji i naroda je duhovna podloga. Žive bi nas progutali kad smo napadnuti, da nismo molili i vjerovali, a branitelji nosili krunice”