Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Županija 5,5 % VEĆI Podijeli

Proračun županije za 2022. veći od 1,2 milijarde kuna: Razvojan je i socijalan

Iduće godine 55 % izvornih prihoda županije bit će usmjereno u programe, projekte i aktivnosti koje imaju razvojni karakter

Ako ga prihvate županijski vijećnici, proračun Karlovačke županije za 2022. bit će rekordnih milijardu 240 milijuna i 400 kuna. Razvojan je i socijalni, rekla je županica Martina Furdek Hajdin na današnjem predstavljanju financijskog plana županije za iduće razdoblje.

-Želim da se kroz ovaj proračun puno više nastavi inicirati nova financijska perspektiva 2021.-2027. To su one prilike koje smatram da mi kao administracija, zajedno sa svojim ustanovama i tvrtkama ne smijemo propustiti, naglasila je županica.

Ovakav proačun 5,5 % je veći od ovogodišnjeg. A milijarda kuna bit će raspoređena na sedam upravnih odjela. Najviše novca ide Upravnom odjelu za školstvo, zdravstvo i branitelje, naglasila je pročelnica financija Marina Stojković.

-To je zato što se tu nalazi najveći broj naših proračunskih korisnika.

Karlovačka županija nije kreditno zadužena što će biti dodatni poticaj kod povlačenja europskih sredstava. Neki od važnijih projekata koji će se realizirati europskim novcem u Karlovačkoj županiji su Nikola Tesla razvojni centar, Centar kompetencija, energetska obnova zdravstvenih ustanova, dvorane i vrtići u školama, stambeno zbrinjavanje mladih, ali briga i skrb o stanovnicima treće životne dobi. Ulagat će se i ruralna područja, stvaranje radnih mjesta i kvalitetan život te u održivi razvoj.

-U proračunu za 2022. godinu Karlovačka županija iz svojih izvornih, županijskih prihoda osigurava 55 % tih prihoda i usmjerava ih u programe, aktivnosti i projekte koji imaju razvojni karakter, naglasila je pročelnica Stojković.

Izvorni prihodi županije u idućoj godini bit će veći od 211 milijuna kuna.

Građani će se s proračunom moći uopoznati i preko tiskanog vodiča u kojem se jednostavno prikazuje koliko će se novca na što trošiti u novoj godini.

Pročitajte i ovo

ČEKA SE

Lampioni porušeni zbog parkinga? Dožupan Mihajlović tvrdi: Nije do nacionalne netrpeljivosti, do gluposti je