Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -5C° Karlovac

 • weather-image

  -6C° Duga Resa

 • weather-image

  -7C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Županija PROJEKTI Podijeli

Prosječna šteta od poplava na širem području Karlovca, Ogulina i Barilovića godišnje 38 milijuna eura, a bilo ih je 10

Pokrenuti su zato projekti zaštite od poplava, vrijedni 1,6 milijardi kuna za sisačko i karlovačko područje te 162 milijuna za ogulinsko

Trenutno stanje projekata zaštite od poplava na karlovačkom području bila je tema razgovora županice Martine Furdek Hajdin, dogradonačelnice Karlovca Ivane Fočić s direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurekovićem.

Pojedina područja grada Karlovca, grada Ogulina i općine Barilović još nisu u cijelosti zaštićena od poplava. U razdoblju od 2014. do 2018. godine, na širem području zabilježeno je deset (10) pojava velikih voda, a prosječne godišnje direktne i indirektne štete od poplava iznose oko 38 milijuna eura.

U cilju zaštite navedenog područja pokrenuti su projekti ˝Sustav zaštite od poplava u slivu rijeke Kupe – karlovačko i sisačko područje˝ i “Projekt zaštite od poplava grada Ogulina”. Procijenjena vrijednost investicije za karlovačko i sisačko područje iznosi 1,68 milijardi kuna te se sastoji od 11 mjera. Procijenjena vrijednost projekta za ogulinsko područje iznosi 186,2 milijuna kuna te su radovi započeli u ožujku 2019. godine.

Na sastanku u Hrvatskim vodama, direktor Đuroković izvjestio je županicu Martinu Furdek Hajdin i zamjenicu Ivanu Fočić o aktivnostima u Mjeri 2, čija se realizacija očekuje početkom listopada ove godine.

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

Ipak bez čuda u Zagrebu: ‘Mladostašice’ odigrale jako dobru utakmicu, glatko nadigrale ‘Kelteksice’ i prošle u finale Kupa