Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Karlovac SRETNO! Podijeli

Proslava Dana Gradskog muzeja Karlovac na tri lokacije počinje već danas

Iako je Dan muzeja 18. prosinca, slavlje počinje već danas

Predstavljanjem digitalizacije fonda Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora i otvorenjem izložbe na Starom gradu Dubovcu, Dva mlina, počet će obilježavanje Dana gradskog muzeja Karlovac.

Obilježavanje Dana muzeja uz brojne svečanosti, radionice i slavlje trajat će sve do 18. prosinca i to na nekoliko lokacija, ističe ravnateljica Gradskog muzeja, Hrvojka Božić.

– Na sve tri lokacije, na Starom gradu Dubovcu, Galeriji Vjekoslav Karas i na Strossmayerovom trgu, odnosno u zgradi Muzeja ovih dana bit će otvorene brojne izložbe. Jedna od njih je i gostujuća izložba zagrebačkog Etnografskog muzeja i to od 15. prosinca do 15. veljače u Galeriji Vjekoslav Karas. Djeca će se moći i igrati s izloženim igračkama.

Na sam Dan muzeja 18. prosinca bit će organizirane i dvije radionice vezane na temu igračaka. Dodijelit će se i nagrada školi koja je bila u prošloj godini najaktivnija na muzejskim programima, a i promovirat će se nova muzejska igra Škatuljica.

-Promovirat ćemo i časopis Gradskog muzeja Karlovac -Glas. Navečer u 19:00 sati, u zgradi Muzeja, otvorit ćemo izložbu U potrazi za izgubljenim vremenom. Riječ je o izložbi iz područja prirodosljovlja. Progovorit ćemo o najdaljoj prošlosti, odnosno nastanku svemira i Zemlje, ističe ravnateljica Božić.

Na otvorenju je besplatan ulaz za sve izložbe, a inače je cijena za odrasle 10 kuna, a za djecu 5 kuna.

Pročitajte i ovo

LIJEP USPJEH

Ivan Tomislav Cvitešić i Mia Cvitak pobjednici prvog HAWaton natjecanja u Hrvatskoj