Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Karlovac DUBOVČAKI 50+ Podijeli

Proslavljen Dan Dubovčaka: Ovo je naša crkva, svećenici dolaze i odlaze, ali župa ostaje

Zbog pandemije, slavlja nije bilo prethodne 2 godine

Župa BDM Snježne, odnosno Nacionalno svetište svetog Josipa na Dubovcu, 15. rujna proslavilo je obljetnicu posvete. Naime, prije 48 godina, kardinal Franjo Šeper treći čovjek Crkve u svijetu,  posvetio je novoizgrađenu crkvu na Dubovcu.

Na spomenuti dan okupljaju se župljani Dubovačke župe, a tradicija je poznata pod nazivom “Dubovčaki 50 +” kada se Dubovčaki okupljaju u čast slavlja svoje župe.

Misno slavlje u nacionalnom svetištu na Dubovcu predvodio je Dubovčak preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, a koncelebrirali su svećenici Karlovačkog dekanata, dekan karlovački preč. Dražen Karačić, dugogodišnji karlovački dekan a sada umirovljeni svećenik mons. Ferdinand Vražić i domaći župnik mons. Antun Sente.

“Nema ništa ljepše od ovog trenutka, kada svi zajedno slavimo”

– Što znači slaviti dan posvete crkve? To je zapravo slavlje samoga Isusa Krista koji je glava Crkve, a mi Njegovi udovi. To je slavlje Njegove otajstvene nazočnosti među nama. I nema ljepšeg trenutka od ovoga sada da, zahvaljujući ideji našega župnika mons. Antuna, prestankom pandemije korona virusa upravo Dubovčaki 50+, njihov ženski i muški ogranak, da ovdje imaju iznova svoje 11 tradicionalno okupljanje slaveći tako važan spomen iz naše karlovačke i dubovačke povijesti, a ujedno sebe i sve svoje mile i drage preporučuju svetom Josipu i Gospi Žalosnoj koju danas na osobit način častimo, istaknuo je Pavlaković na samom početku misnog slavlja.

Nakon misnog slavlja organizirano je druženje u dvorištu Svetiša, svi sudionici bili su počašćeni, a u glazbenom dijelu nastupio je duo Happiness.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

TVOJA PRILIKA

Tvrtka Kelteks traži osobe za radno mjesto ‘Proizvodni radnik (m/ž)’