Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Život JEDINSTVO CRKVE Podijeli

Protestanti u Karlovcu domaćini ekumenskog susreta

Važno je da Krista slavimo jednim glasom i jednim srcem

Protestantska crkvena općina Karlovac bila je domaćin ekumenskog bogoslužja na kojem su prisustvovali svećenik vlč. Vedran Obućina i lektor Domagoj Krpan (Ortodoksna starokatolička provincija sv. Kristofora), te domaćini župnik vlč. Almir Pehlić i propovjednik-laik Domagoj Rade (Protestantska reformirana crkva).

Prilikom bogoslužja svećenici su molili za jedinstvo crkve, a kako bi molitvu potvrdili zajedno su se pričestili Tijelom i Krvi Gospodina Isusa Krista. Okupljene kršćane riječju je blagoslovio vlč. Vedran Obućina.

Ovom prilikom vlč. Vedran je izrazio radost što se kršćani mogu okupiti na molitvu i Euharistiju i pri tome pokazati javnosti da je crkva jedno u Kristu iako se na nju često gleda kao na podijeljenu: “Mi smo Crkva prvog milenija i uvijek smo djelovali kao jedna crkva i sada se tome želimo vratiti bez obzira što smo dio različitih jurisdikcija i tradicija. Važno je da Krista slavimo jednim glasom i jednim srcem”.

Domaćin i župnik Protestantske crkvene općine Karlovac vlč. Almir Pehlić  kaže da je ovo prekrasna slika kršćanskog zajedništva koja se ne temelji samo na molitvi već i na uzajamnom poštovanju i evanđeoskoj radosti: “Ovaj čin zajedničkog blagovanja Večere Gospodnje je samo jedan pokazatelj da Crkva može i treba zajedno slaviti i častiti Isusa te ga zajednički navješćivati gradu Karlovcu, Hrvatskoj i čitavom svijetu. Ovo je prekrasan trenutak za sve nas koji živimo i uživamo blagoslove Svetoga Duha svakodnevno. Neka bi ovakvih zajedničkih bogoslužja bilo sve više na slavu Božju”.

Pročitajte i ovo

BIRAČ NA JAMADOLU

“Beverly Hills” na Jamadolu bez kanalizacije i asfalta, a kad kiši imaju jezera