Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Crna kronika UKRALI DJECI Podijeli

Provalnici opustošili Vrtić Dubovac, ukraden i božićni dar – nova glazbena linija

Bez alarma i videonadzora Vrtić Dubovac je ‘pristupačan’, posebno lopovima

DVD player, TV prijemnik, glazbenu liniju, radio aparat, glazbenu klavijaturu…sve to ukradeno je iz Vrtića Dubovac. 

Provalnici su odnijeli sva tehnička sredstva za rad, a među njima i gotovo nekorištenu glazbenu liniju koju su djeca dobila na dar za Božić.

– Djeca starije skupine i djeca cijelog vrtića dobila su je od Gradske četvrti Dubovac. Samo su je vidjeli, isprobali, jednom otplesali i evo, sad je nema, rekla je za Radio Mrežnicu ravnateljica Vrtića Četiri rijeke Bernarda Vuksan.

Šteta je, prema policiji veća od devet tisuća kuna, a prema ravnateljici veća i od 10 tisuća kuna. Bez ijedne od ukradenih stvari u vrtiću se ne može raditi i, iako se radi o za njih velikoj materijalnoj šteti, morat će ih ponovo nabaviti.

– Vjerujem da će nam naš osnivač Grad Karlovac odobriti sredstva da si to osiguramo ili ćemo unutar svojih rezervi naći sredstva. To si moramo osigurati, jer bez toga ne možemo.

Provalnici su u Vrtić Dubovac ušli u razdoblju od 24. prosinca do 4. siječnja. Bilo je to vrijeme kada su, ne bi li uštedjeli na grijanju, djeca išla u vrtić na Rakovcu. Uštedjeli jesu, pet tisuća kuna, ali nepoznati počinitelji su ih krađom ipak bacili u minus.

Lopovi jednostavno ušli – kroz dvorište, pa preko terase, jer vrtić nema ogradu, ali ni alarm ni videonadzor

A ušli su u objekt preko dvorišta i terase. Ušli su u jedan boravak. Ravnateljica, naime, upozorava na činjenicu da je Dubovac stari vrtić koji čeka obnovu. Nema ogradu, ali ni video nadzor, ni alarm. Zbog toga je i prije mjesec dana vrtić bio na meti provalnika, ali tada su odnijeli samo alat.

– To je najveći problem. Vrtić koji nema čvrstu, dvometarsku ogradu i nema sustav alarma i videonadzora zapravo je nezaštićen vrtić.

Vrtić Dubovac, koji pohađa 150 mališana, ovako pristupačan lopovima ostat će sve dok ne bude rekonstruiran. Osim toga što će lopovi odnijeti, još više se strahuje što u vrtić mogu donijeti. Razlog je to zbog čega se od jučer cijeli objekt na Dubovcu dezifincira. Zato ravnateljica apelira da se u projekt obnove uđe što prije.

– To je veliki novac, ali zaista apeliram na sve da se taj vrtić što prije krene obnavljati jer u vrtićima koji imaju postavljeno sve kako treba taj problem nemaju i djeca su sigurna.

 

Pročitajte i ovo

POSLA ZA POLICIJU

Na Baniji noćas teško ozlijeđen mopedist, policija istražuje tko je