Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac NA DRUGI POGLED Podijeli

Prvom izložbom video uradaka u ZILIK-u predstavljen Karlovac “na drugi pogled”

Nevjerojatno je kako su se Karlovčani navikli da u centru grada imaju ruine i zgrade bez prozora

Karlovac je prekrasan grad, ali čudi kako su se građani navikli da u centru imaju zgrade bez prozora. Izložba “Grad na drugi pogled” možda ih potakne da grad vide drugačije.

Radi se o izložbi video radova, njih 11 nastalih u projektu udruge PUNKT iz Zagreba u suradnji s Galerijom Zilik, Gradskim muzejom Karlovac, Kinoklubom Karlovac, udrugom KA-Matrix, Knjižnicom za mlade, karlovačkim osnovnim i srednjim školama. S njima su kao mentori radili umjetnici Roko Crnić, Boris Greiner, Martina Meštrović, Nives Sertić, Melita Spahić i Saša Šimprag.

– Sa zagrebačkim voditeljima projekta izokrenuli smo cijelu priču, dakle da se ne gleda na negativan način kao na grad iz kojeg se odlazi nego i na grad u kojem se može nešto raditi. Na kraju krajeva Zagrepčani su došli ovdje i radili su s karlovačkom ekipom, kaže Denis Mikšić iz KA-MATRIX-a.

Tako su upravo Zagrepčani, zajedno s mladim sudionicima u projektu detektirali javni wc, nefunkcionalnu fontanu u šancu kod ŠMRC-a i trg ispred pothodnika u Nazorovoj ulici, kao potencijale koje se može oživjeti.

– Konkretno je napravljena peticija vezana za uređenje tih nekoliko lokacija koja je predana gradonačelniku. On je obećao da će se na tome raditi, a sada ćemo vidjeti. Inače, cijela ova priča sa KApozitivom je sada na svima nama.

Kinoklub Karlovac bio je produkcijska podrška u snimanju nastalih filmova, a kako su mladi i njihovi mentori vidjeli Karlovac ‘na drugi pogled’ Karlovčani mogu vidjeti sami.

Izložba će biti otvorena od danas do 9. veljače u Galeriji Zilik u Radićevoj ulici, od ponedjeljka do subote od 16 do 20 sati.

Pročitajte i ovo

SUSRETI S GRADONAČELNIKOM

Zborovi građana sutra u Mostanju i Cerovcu Vukmanićkom