Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Hrvatska OBJAVILI NA FEJSU Podijeli

Radnička fronta zatražila uklanjanje murala SJP Grom i Miše Hrastova u Karlovcu

Da je uklanjanje murala njihova inicijativa, objavili su na FB

Radnička fronta na svojoj je FB stranici danas objavila da će se na njihovu inicijativu u Karlovcu, na Rakovcu, ukloniti mural posvećen “osuđenom ratnom zločincu Mihajlu Hrastovu”, napisali su.

Podsjetimo, 16. ožujka Radio Mrežnica objavila je da se HŽ Infrastruktura obratila dopisom Udruzi Specijalne jedinice policije Grom tražeći od njih da uklone mural na Rakovcu i to u roku od 10 dana od dana primitka dopisa. Podsjećamo na tekst ovdje.

Objasnili su da za izradu murala nije dobivena njihova suglasnost, niti su dobili ikakav zahtjev za izdavanjem suglasnosti.
Iz Udruge SJP Grom tada su poručili da uklanjanje murala ne dolazi u obzir.

No danas, na svom FB-u, Radnička fronta piše:

Na inicijativu Radničke fronte – uklonit će se mural posvećen osuđenom ratnom zločincu Mihajlu Hrastovu koji je postavljen na željezničkom nadvožnjaku u Karlovcu. Na naše zastupničko pitanje Ministarstvo prometa zatražilo je očitovanje HŽ Infrastrukture – te je HŽ Infrastruktura zahtjev za uklanjanje murala uputila udruzi SJP “GROM”, te naložila uklanjanje murala u roku od 10 dana!

Nadamo se da svi danas shvaćaju važnost politika u smjeru nenasilja, društva humanosti, solidarnosti a protiv jezika mržnje i netolerancije.

Pročitajte i ovo

BIVŠI PREDSJEDNIK

Papa je najbolje sagledao cijelu situaciju oko Ukrajine, sve se na kraju vrti oko plina