Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  31C° Karlovac

 • weather-image

  31C° Duga Resa

 • weather-image

  30C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  30C° Slunj

Crna kronika ŠVERCALI MIGRANTE Podijeli

Razbijen lanac krijumčara migranata: Šest uhićenja na karlovačkom i pet na zagrebačkom području

Akcija hrvatske i bosanske policije

Policija i USKOK razbili su lanac krijumčarenja ljudima u kojem je 12 osumnjičenih pripadnika zločinačkog udruženja od prosinca prošle do travnja ove godine u Hrvatsku navodno prokrijumčarilo najmanje 150 stranaca, odnosno migranata. Doznaje se da su u tijeku uhićenja pet osoba na području Zagreba i šest na karlovačkom području.

Osumnjičeni su u organizaciji navodno sudjelovali za nagrade od 350 do 2800 eura, ovisno o statusu. Migranti su u Hrvatsku ulazili iz BiH kod Vaganca, Petrove Gore, Cetingrada ili Maljevca, odakle bi ih prevozili prema Zagrebu.

Nakon više mjeseci istraživanja policija je osumnjičila 11 hrvatskih i jednog bosanskohercegovačkog državljana, u dobi od 23 do 71 godine, među kojima su i dvije žene. Policija sumnja da su se u najmanje 25 događaja povezali u zločinačko udruženje, i od prosinca 2017. do travnja ove godine organizirali krijumčarenje i prijevoz najmanje 150 stranaca s područja Bihaća i Velike Kladuše u Hrvatsku.

– U  tijeku je kriminalističko istraživanje vezano za počinjenje više kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj ili nekoj drugoj članici šengenskog sporazuma, rekla je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

Istraživanje provode policijski službenici PU zagrebačke u suradnji s PNUSKOK-om, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te Graničnom policijom BiH.

Pročitajte i ovo

UTVRĐENO OČEVIDOM

U nesreći u Tušiloviću poginuo 53-godišnji motociklist. Sudar izazvao 62-godišnji vozač automobila