Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  24C° Karlovac

 • weather-image

  24C° Duga Resa

 • weather-image

  23C° Ogulin

 • weather-image

  24C° Ozalj

 • weather-image

  23C° Slunj

Županija CENTAR KOMPETENCIJA TEH. ŠKOLE Podijeli

RCK-KaRijERA, projekt osuđen na uspjeh

Tehnička škola Karlovac nakon STRUKA-e predstavila i svoj drugi Centar kompetencija

U Tehničkoj školi Karlovac danas je i službeno predstavljen projekt RCK-KaRijERA za uspostavu infrastrukture Regionalnog centra kompetencija u podsektoru elektrotehnike i računalstva.

I ovaj centar bit će smješten u Oružani na Starom placu, kada ona, također u sklopu ovog projekta, bude uređena i to na drugom katu.

To će tada ujedno biti i četvrta lokacija na kojoj će djelovati Tehnička škola kojoj su partneri u projektu Karlovačka županija, Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka, Obrtnička i tehnička škola Ogulin i Srednja škola Slunj.

-U tom prostoru je Tehnička škola planirana sa dva kata. Na prvom katu strojarstvo, na drugom katu elektrotehnika. Praktički bi s tih 11 dobro i s najsuvremenijom opremom uređenim kabinetima, zaokružili našu cjelinu i čak stekli mogućnost prelaska rada škole u jednu smjenu, rekao je ravnatelj Tehničke škole Ivan Janković.

KaRijERA projekt vrijedan 25,7 milijuna kuna

Ukupna vrijednost je veća od 25.740.000 kuna i u stopostotnom iznosu je financiran iz EU-a. Projekt traje do kraja travnja 2023. Do tada bi Oružana trebala biti u potpunosti uređena i dobiti sasvim novu funkciju od one koju je imala kroz povijest.

-Što znači izgradnja, adaptacija i opremanje, kao stvaranje mreže suradnika različitih sektora na području Karlovačke i Primorsko – goranske županije. Cilj projekta je stvoriti nove kadrove odnosno povezati tržište rada i stvoriti takve kompetencije i vještine te naše djece da oni budu konkurentni na tržištu rada, naglasio je ravnatelj JURRA-e Vilko Klasan.

Puno posla je pred svima uključenima, ali vjeruju da će zajedno uspjeti doći do cilja.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić najavio je da će iduće godine Grad povećati iznose učeničkih i studentskih stipendija, a i više će ih i dodjeljivati.

-Ovaj projekt je osuđen na uspjeh, naglasio je.

88 poduzetnika reklo DA za projekt Centra kompetencija

V.d. županica Martina Furdek Hajdin je podsjetila da se Karlovačka županija može pohvaliti s čak četiri centra kompetencija koji su dobili sredstva i bit će realizirani.

Posebno veseli odaziv gospodarstvenika na ove projekte.

-Osamdesetosam ugovora je potpisano, 88 je onih koji vape za radnom snagom i čekaju djecu koja će biti školovana u ovim centrima kompetentnosti i oni su pružili ruku javnom sektoru, naglasila je Furdek Hajdin.

Zvijezda će opet postati centar grada

U Hrvatskoj je svih 26 centara kompetencija zadovoljilo sve uvjete natječaja i kreću sa svojom realizacijom.

-Karlovačka županija jedina je proglašena Regionalnim centrom kompetentnosti u dva sektora – strojarstva pa imamo STRUKU i računarstva i elektrotehnike pa imamo KaRijeERU. Zvijezda je nekad bila centar grada, postat će to opet, zaključila je državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a Spomenka Đurić.

Pročitajte i ovo

ZABAVA NA RIJECI

Ljeto na Mrežnici prepuno događanja: škola plivanja, supovi, i tradicionalni vaterpolo