Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Županija DUGA RESA Podijeli

Reciklažno dvorište od svibnja i u Dugoj Resi, ali građani već sada savjesno odvajaju otpad

Projekt izgradnje reciklažnog dvorišta u Dugoj Resi vrijedan je 2,47 milijuna kuna, a najvećim dijelom novac stiže iz EU

U svibnju, a možda i prije, Duga Resa će dobiti svoje prvo i jedino reciklažno dvorište. Već se gradi iza zgrade policije, u samom centru grada i omogućit će svim Dugorešanima svakodnevno odlaganje više vrsta reciklabilnog i opasnog otpada.

Projekt je financiran iz Europskog kohezijskog fonda preko Ministarstva zaštite okoliša i Fonda za zaštitu okoliša.

Ukupna vrijednost projekta je 2.470.000 kuna dok EU financira iznos od 1.946.510 kuna.  Građevinski dio izvodi tvrtka Niskogradnja, a nakon izgradnje Reciklažnog dvorišta provest će se i informativno – obrazovne aktivnosti za građane.

Odvajanjem iskoristivog smanjit će se količine miješanog komunalnog otpada čije odlaganje na Ilovcu Duga Resa mora plaćati. Gradonačelnik Tomislav Boljar pohvalio je svoje sugrađane zbog toga što i bez Reciklažnog dvorišta, savjesno odvajaju otpad na zelenim otocima.

-Do sad smo imali oko 2.700 tona otpada, kroz odvajanje se smanjio na 2.150 tona što znači da su i bez reciklažnog dvorišta građani Duge Rese pokazali visoku svijest kod odvajanja otpada, kaže Boljar.

Zato vjeruje da će se izgradnjom Reciklažnog dvorišta količine odvojenog otpada povećavati, a komunalnog dodatno smanjiti. Od lani Čistoća ima novo vozilo za prikupljanje otpada, a sada je u planu i nabava mobilnog reciklažnog dvorišta te vozilo sa dvije komore – za papir i plastiku kako bi se u jednom odvozu obje vrste otpada mogle odjednom odvesti.

Pročitajte i ovo

RAZVOJ

Maletići dobili prvog investitora u poslovnu zonu, tik uz izlaz Novigrad: Stiže austrijska tvrtka koja izrađuje robote