Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Život USKORO Podijeli

Reciklažno dvorište u Dugoj Resi otvara se 8. ožujka

Više od 40 vrsta otpada moći će građani i tvrtke besplatno odložiti

Nakon puno peripetija, najava ali nikako i otvaranja, reciklažno dvorište u Dugoj Resi konačno bi trebalo proraditi 8. ožujka. 

Najavio je to danas na aktualcu dugoreškog vijeća gradonačelnik Tomislav Boljar. Objasnio je da je otvorenje malo “odgodila” korona, no da uskoro ovaj objekt počinje s radom.

Dugorešani će tamo moći odložiti više od 40 vrsta otpada, a nalazi se na Trgu sv. Jurja. Uz građane, otpad će moći odlagati i tvrtke, a radi se o raznom glomaznom otpadu, kemijskom otpadu, fluorescentinim cijevima, metalu, staklu, plastici, papiru, kartonu, elektroničkom otpadu, akumulatorima i baterijama, odjeći i tekstilu, citotoksicima i citotstaticima, starim lijekovima, itd.
Brojnost kontejnera i to što su pomno obilježeni bit će od velike koristi. Dobra stvar jest što je riječ o ograđenom prostoru.

Kako bi se spriječile eventualne zlouporabe bit će određen i način odlaganja. Svatko će morati pokazati osobnu, a u razdoblju od 6 mjeseci fizička osoba moći će odložiti do 200 kilograma građevinskog otpada, potom istu količinu otpada koji ima azbest te papire i kartone. Što se tiče elektroničkih uređaja “kilaža” će biti do 100 kilograma, plastike do 20 kg, a ostaci boja, lijekova, lakova, itd. do 10 kg. Glomazni otpad bit će ograničen do 3m3. Veće će se količine naplaćivati.
Reciklažno dvorište bit će u nadležnosti Čistoće.

Pročitajte i ovo

ŽIDOVI U KARLOVCU

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Holokausta: Jedan je to od najvećih zločina u povijesti čovječanstva