Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Život 9. U KARLOVAČKOJ ŽUPANIJI Podijeli

Reciklažno dvorište u Generalskom Stolu dobilo uporabnu dozvolu

Vrijedno je 2,7 milijuna kuna i većinom financirano EU novcem

Reciklažno dvorište u Generalskom Stolu od danas i službeno počinje s radom jer je dobivena uporabna dozvola.

Načelniku je dozvolu uručila osobno županica Furdek Hajdin i rekla kako u Karlovačkoj županiji možemo biti zadovoljn i mrežom koja je uspostavljena kako bi građani adekvatno zbrinjavali otpad.

-Za sada imamo 10 moibilnih reciklažnih dvorišta, a ovo je deveto koje je izgrađeno. U pripremi su još tri, u Bariloviću, Josipdolu i Rakovici. Sve zajedno je u vrijednosti preko 20 milijuna kuna od kojih 75 posto su nacionalna sredstva. Izgradnjom reciklažnih dvorišta brinemo o stanovnicima Karlovačke županije koji na ovaj način bez naknade mogu odvoziti svoj otpad koji ne mogu zbrinuti pred kućnim pragom, rekla je županica.

Reciklažno dvorište u G. Stolu vrijedno je ukupno 2,7 milijuna kuna, a projekt je najvećim dijelom financiran EU novcem, dok je sama Općina osigurala pola milijuna kuna proračunskog novca.

-Još 2015.godine počeli smo s razvrstavanjem otpada na kućnom pragu, a izgradnja reciklažnog dvorišta je dodana vrijednost za našu općinu. Sve ovo stvarano je kako bi zaštitili prirodu, naše rijeke posebno rječicu Globornicu koja teče uz samo Reciklažno dvorište, istaknuo je načelnik općine Alen Halar.

Pročitajte i ovo

ŽIDOVI U KARLOVCU

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Holokausta: Jedan je to od najvećih zločina u povijesti čovječanstva