Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac EDUCIRANJE Podijeli

RK Žabac već 5 godina u projektu “Živjeti s rijekom”, u posljednjem ciklusu održana radonica s “Malcima – znalcima”

Volonterska kreativna skupina mališana voditeljima radionice iz Carpe Diema pokazali što sve zna o rijekama

Edukacijama o volontiranju, o tome kako zajedničkim angažmanom možemo doprinijeti zaštiti prirode, što je timski rad te kako suradnjom i kroz igru doći do cilja, završen je još jedan ciklus aktivnosti provedbe projekta: „Živjeti s rijekom“. 

S partnerima ga već petu godinu provodi Ronilački klub „Žabac“ iz Karlovca.

U ovom, posljednjem ciklusu, projektnih aktivnosti, interaktivne radionice održane su u prostorijama Ronilačkog kluba „Žabac“ i Gradske četvrti Drežnik-Hrnetić, a vodili su ih Leo Staković te Filip Bojić iz udruge Carpe Diem koja se bavi poticanjem i razvojem socijalnih i kreativnih potencijala djece, mladih i odraslih.

-Mališani, koji su već duže vrijeme uključeni u projektne aktivnosti, novim su kolegama prenijeli svoja stečena znanja. Posebno zanimljiva bila je mini info eko– radionica koju je vodio Vjeko Šoštarić (8,5). On je okupljenim vršnjacima priredio obilazak izloženih odbačenih predmeta i upoznavanje s onim što sve ronioci pronalaze ispod površine vode te s ronilačkom opremom koja se koristi kod čišćenja rijeka i izvlačenja smeća, pojašnjavaju iz RK Žabac.

Na radionici su sudjelovali učenici osnovnih škola Banija i Dubovac te područne škole Hrnetić. Svi oni okupljeni su u volontersku kreativnu skupinu pod nazivom: „Malci-znalci“.

Projekt se nastavlja i u 2019.

Projekt je ostvaren kroz suradnju sa udrugom Društvo „Zvono uz Kupu“ Karlovac, Udrugom „Kupa-rijeka života“, DVD-om Hrnetić-Novaki te brojnim drugim suradnicima, a obuhvatio je tri županije: Karlovačku, Primorsko-goransku i Zagrebačku županiju. Uz vlastita sredstva, financijsku podršku aktivnostima sufinancirale su Hrvatske vode.

– Nakon kraće stanke tijekom prosinca, već s početkom iduće godine nastavljaju se novi ciklusi edukacija i informiranja o temama kako živjeti rijekama, kako prepoznati strane invazivne vrste te aktivnosti kontinuiranog monitoringa riječnog dna. Kao i do sada, u fokusu će biti održivo korištenje i očuvanje rijeke Kupe, zaključuju žapci.

Pročitajte i ovo

PRIJEVARA SVE VIŠE

Nikad kraja lažnim mailovima o povratu poreza: Ogulinki “očistili” račun, a i zadužili ju i s novim zajmovima