Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život TRADICIJA I KVALITETA Podijeli

S 30 ručno rađenih kišobrana županija podržala tradicijski Obrt Šporčić: “Bojim se da župana neću vidjeti nakon vjetra”

Obrt Šporčić skoro 65 godina neprekidno radi na istome mjestu, u Radićevoj ulici

Narudžbom 30 ručno rađenih kišobrana u jedinom obrtu za njihovu izradu u Karlovačkoj županiji i šire, kod Šporčića u Radićevoj ulici,  Karlovačka županija je dala podršku ovom tradicijskom obrtu koji prkosi svim poslovnim izazovima skoro 65 godina.

– Jedna deviza kaže da “nitko nije dovoljno bogat da kupuje jeftine stvari”. U današnjim vremenima kada se sve prebrzo odvija često ne razmišljamo o trajnosti i kvaliteti. Ovdje je u pravom smislu te riječi tradicija i kvaliteta, rekao je župan Damir Jelić za današnjeg posjeta Šporčiću.

Kupnjom kišobrana županija je poslala poruku drugima, dodao je Jelić.

-Ne treba posezati za dalekim tržištima, ovdje se može naći nešto što je itekako kvalitetan proizvod.

Za izradu 30 kišobrana Darku Šporčiću trebalo je nešto više od 20 dana. Crni su s natpisom Karlovačke županije na platnu i trebali bi izdržati sve nevere. Prvi test bit će već sutra za kada se najavljuje novo pogoršanje vremena.

– Što se tiče kiše, jače kiše, bilo kakve kiše – to bi trebalo biti bez problema. Kišobran je od poliesterskog, dosta čvrstog vlakna. Mislim da će biti dovoljno za naše pljuskove. Šipke su dovoljno čvrste za ovaj vjetar koji u Karlovcu sve češće i sve jače puše. Ja se s jedne strane radujem kad puše jer znam da će mi drugi dan ljudi doći na popravku, ali bojim se da župana neću vidjeti u tom slučaju jer će ovi kišobrani to izdržati, rekao je Šporčić koji je obrt naslijedio od svog oca.

Inače, Obrt Šporčić koji će iduće godine proslaviti 65 godina postojanja i neprekidnog rada izrade kišobrana i kožne galanterije – trenutno se preuređuje. Novac su dobili na natječaju ministarstva gospodarstva za tradicijske obrte.

Pročitajte i ovo

BIRAČ NA JAMADOLU

“Beverly Hills” na Jamadolu bez kanalizacije i asfalta, a kad kiši imaju jezera