Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija A GDJE SMO MI? Podijeli

U Samoboru do građevinske dozvole za 11 dana. Od županija najbrža Međimurska. Naših “ni u talonu”

Zvuči nemoguće ali u Samoboru za dobivanje građevinske dozvole treba samo 11 dana

Grad Samobor rekorder je po brzini izdavanja dozvola, već i da je jedini Grad kojemu za izdavanje građevinskih dozvola treba samo 11 dana, čak 20 manje od državnog prosjeka i pet manje od prosjeka izdavanja dozvola od državnog značaja, na koje se čeka 16 dana.

Objavio je to portal gradonačelnik.hr

Od 32 grada koji izdaju dozvole, tek u devet njih se čeka manje od 20 dana, u deset je prosjek izdavanja dozvole između 20 i 30 dana, a u ostalim se čeka od 30 pa i do 52 dana. Što se tiče županija, koje su nadležne za izdavanje dozvola za ostalih 96 gradova, samo šest ih taj posao odradi za manje od 20 dana, a najduži rok čekanja na dozvolu je 50 dana.

Nakon Samobora, najbrži gradovi u izdavanju dozvola su, prema podacima Ministarstva, Zagreb i Varaždin, kojima za izdavanje dozvole treba 13 dana, potom je tu Virovitica – 14, pa Koprivnica, Čakovec i Bjelovar – 15, Krapina – 17, te Dubrovnik – 20 i Vukovar – 24 dana.

Tako među prvih deset hrvatskih gradova po brzini izdavanja građevinskih dozvola naših gradova nema ni “u talonu”, a ni među prvih pet najbržih županija, nema Karlovačke.

Pročitajte i ovo

COVID REPORT

U Karlovačkoj županiji 60 novooboljelih, od koronavirusa umrla još jedna osoba