Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija PRVA FAZA Podijeli

San iz 2015. postaje java: Počinje proširenje Doma zdravlja u Ozlju za još veću fizikalnu terapiju

Spojit će se dva krila i dobiti dvorana od 260 kvadrata

Ukupno 4,4 milijuna kuna vrijednost je proširenja Doma zdravlja u Ozlju, a današnjim potpisivanjem okvirnog sporazuma teškog 1,6 milijuna kuna, taj je projekt, o kojem u Ozlju maštaju pet godina, i službeno započeo.

Dom zdravlja dobit će 260 kvadrata novog prostora za fizikalnu terapiju za koju pacijenti imaju sve veći interes. Samo lani uslugu je koristilo više od 10 tisuća pacijenata.  Naglasila je nakon potpisivanja sporazuma s izvođačem Kolosom i županijom, koja je dodijelila decentralizirana sredstva, ravnateljica Doma Nada Diković.

-Nadogradnjom prvog kata, gdje ćemo spojiti lijevo i desno krilo, dobit ćemo veliku dvoranu za fizikalnu terapiju. Prostor radiologije u prizemlju i ortopan na prvom katu objedinit ćemo na jednom mjestu kako bi pod posebnim uvjetima imali i prostorije za ionizirajuće zračenje. Imat ćemo i jednu prostoriju za male zahvate u dentalnoj medicin, dodala je Diković.

Do kraja godine do roh bau faze

Radovi će započeti početkom lipnja, a do kraja godine očekuje se završetak prve faze izgradnje.

-Do kraja godine planiramo završiti roh bau fazu, znači pod krov. Vidjet ćemo se što će se događati tijekom radova, ali želja je da se i zatvori, tj. stavi vanjska stolarija, pojasnila je direktorica Kolosa Vlatka Lorković Ivšić.

Kada će proširenje biti završeno nije precizirano. Sve ovisi o dotoku novca u županijski proračun, a računa se i na europska sredstva, pojašanjava dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

U sklopu proširenja planira se i ugradnja dizala. Za financiranje Grad Ozalj se javio na natječaj Ministarstva branitelja. Rezultate još čekaju

-Koliko će županija imati sredstava na godišnjoj razini toliko će svake godine se potpisivati ugovor. Dakle, okvirni sporazum je 4,4 milijuna kuna, a u ovoj smo godini potpisali za radove 1,6 milijuna kuna, rekla je dožupanica.

No, kada god završi, proširenje će stanovnicima Ozlja i okolnih općina, ali i Karlovca odakle također stižu pacijenti, omogućiti da u svom gradu imaju dostupnu, kvalitetnu zdravstvenu uslugu. Podsjetimo, Dom zdravlja Ozalj već sada funkcionira kao mala poliklinika u kojoj se može obaviti radiološke, oftalmološke, ginekološke, stomatološke i druge preglede. Trenutno je zaposleno 30 ljudi. U budućnosti djelatnost će proširiti i na zdravstveni turizam.

Pročitajte i ovo

BEZ POMAKA

Boljar ljut zbog nerada i birokracije oko državne imovine u Dugoj Resi