Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  33C° Karlovac

 • weather-image

  33C° Duga Resa

 • weather-image

  31C° Ogulin

 • weather-image

  33C° Ozalj

 • weather-image

  32C° Slunj

Županija DO ISPUNJENJA ZAHTJEVA Podijeli

Sanitetski prijevoz u Karlovcu od sutra u štrajku

Traže ispravljanje nepravde i vraćanje koeficijentata kakve su imali

Sanitetski prijevoz u Karlovcu od sutra je u štrajku, u njemu će sudjelovati 25 djelatnika, a radi se o tehničarima i vozačima.

Potvrdio je to za Radio Mrežnicu Tomislav Cerovac, povjerenik Sindikata medicinske sestre i tehničari zajedno.

-Karlovac od sutra kreće u štrajk saniteta. Imamo tu 35 ljudi od kojih će 25 biti u štrajku što znači da će se raditi sa smanjenim kapacitetom, kaže Cerovac.

Zahtjevi su poznati već godinama – vraćanje protuzakonito oduzetog koeficijenta, a u štrajku planiraju biti dok im se uvjeti ne ispune.

– Neki sanitetski prijevozi koji su izdvojeni iz zavoda imaju veće koeficijente i mi želimo da se ta nepravda ispravi. Ministar Beroš rekao je da Ministarstvo zdravstva s nama nema ništa, pa ne znamo tko bi trebao, možda Butković, pita Cerovac.

Tijekom štrajka držat će se striktno pravilnika o sanitetu, odnosno naručivanju pacijenata 24 sata unaprijed.

Onkološki i hematološki bolesnici kao i oni dijalizirani neće osjetiti ovaj štrajk jer će sanitet u ovim slučajevima obavljati svoj posao, odnosno prevoziti ih. No, za ostale pacijente bit će kašnjenja jer će se raditi smanjenim kapacitetom.

Ostali domovi zdravlja u Karlovačkoj županiji solidariziraju se s ovim zahtjevom, a postoje i oni koji nisu u ovom sindikatu.

Pročitajte i ovo

MIRISAT ĆE

Čak 100 vrsta štrudli u 40 restorana Karlovačke županije na Tjednu štrudle: Uz one klasične od sira i jabuka, bit će i one od đumbira, gljiva, buča…