Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Život ŽIVOT BEZ NASILJA Podijeli

Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja od sada radi i dijagnostiku. Projekt 100 % financira EU

Testirat će se sve osobine ličnosti žrtava nasilja kako bi se na vrijeme prepoznale njihove potrebe

Iduće dvije godine, žene žrtve obiteljskog nasilja s područja Karlovačke, Šibensko – kninske i Ličko – senjske županije imat će više šansi za osnaživanje. Upravo toliko trajat će novi projekt “Zakoračimo u život bez nasilja” karlovačke Ženske grupe Korak.

Njegovo provođenje je već započelo. Ideja je unaprijeđenje usluge psihološkog savjetovanja žrtava obiteljskog nasilja, pojasnila je voditeljica projekta Violeta Vukobratović.

Projekt je vrijedan 1.477.085,50 kuna i u cjelosti je financiran bespovratno iz Europskog socijalnog fonda

– Projekt se sastoji od unapređenja kapaciteta stručnjaka za pružanje usluga te proširenje usluga psihološkog savjetovanja.

Partneri Koraku su udruga ZvoniMir iz Knina i Udruga žena NIT iz Korenice. Savjetovalište za žrtve nasilja nije novost u Karlovcu, no ono što se do sad nije radilo, kaže psihologinja Davorka Bišćan, je dijagnostika uz psihologijske testove.

-Primjenjivat ćemo ih kako bi mogli adekvatnije i učinkovitije prepoznati potrebe samih korisnica. Uz dosadašnji rad i samo razgovore, to nismo mogli nekada prepoznati na vrijeme.

Dijagnostikom do prevencije obiteljskog nasilja

Testovi su namijenjeni i ženama i djeci žrtvama nasilja.

-Kod djece, direktnih ili indirektnih žrtava, posebno je važno provoditi dijagnostiku. Tako bi prevenirali da oni u odrasloj dobi poprime obrazac ponašanja svojih roditelja. Zna se da iz obitelji u kojima su roditelji bili nasilni uglavnom, pretežno muška djeca, postaju nasilnici, a ženska djeca žrtve nasilja. To je ono što želimo ovim projektom prekinuti.

U ovom projektu Lika će prvi put dobiti savjetovalište sa stručnom osobom. Sjedište će mu biti u Korenici. Savjetovalište u Kninu dobit će pak stručno pojačanje.

Pročitajte i ovo

OPASNO

Rampa na prijelazu kod sv. Antuna opet “šteka”