Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac ŠUMARSKA I DRVODJELSKA ŠKOLA Podijeli

Šestero učenika Šumarske škole putuje u Francusku, a uskoro dovode kolege iz cijele Europe u Karlovac

Edukacijom o multikulturalnosti razvija se tolerantnije društvo

Šestero učenika drugih i trećih razreda uz vodstvo dvoje nastavnika iz karlovačke Šumarske i drvodjelske škole pripremaju se za studijsku posjetu Francuskoj.

Naime, oni sudjeluju u drugoj fazi projekta koji potiče multikulturalnost i toleranciju, My involment as a European with refugee children.

U ožujku će predstaviti svoj grad i školu pa sada intenzivno pripremaju prezentacije i sadržaje s kojima će upoznati ostale sudionike u projektu. U Francuskoj će razmjenjivati iskustva, znanja i ideje s mladima iz svih krajeva Europe, a sve u cilju postizanja većih kompetencija u području multikulturalnosti.

Za sudjelovanje u 2. transnacionalnoj aktivnosti u okviru projekta My involvement as a European with refugee children odabrani su učenici Boris Barić, Valentina Brkljačić, Ante Cindrić, Lucija Gržan, Dario Salopek, Ana Sertić i Leonardo Turkalj (zamjena).

-Kriterij za odabir je bila motivacija za stjecanje novih kompetencija i iskusatva, dobro poznavanje engleskog jezika vladanje i opći uspjeh, razvijene komunikacijske vještine, angažiranost u izvannastavnim aktivnostima, odnosno zalaganje u dosadašnjem obrazovanju, pojašnjava ravnateljica Đurđica Janjanin.

Karlovac domaćin susreta učenika iz cijele Europe

U sljedećoj fazi, Karlovac će biti u pravom smislu riječi grad susreta. U rujnu srednjoškolci iz cijele Europe dolaze u grad na 4 rijeke, a Šumarska i drvojdjelska škola će im biti domaćin.

– Posjetit ćemo Grad i Županiju, a pokazat ćemo im i Slatkovodni akvarij Akvatiku. Imamo dosta toga u planu, ali sigurno ćemo razviti još zanimljivih ideja jer do rujna imamo dosta vremena. Želimo da im Karlovac ostane u lijepom sjećanu pa ćemo se potruditi da tako i bude, ističe ravnateljica Janjanin.

No, najvažnije od svega je odgojiti tolerantnu i otvorenu generaciju mladih ljudi.

-Najbitnije je da se otvaramo, da nemamo taboo tema, da uvažavamo međukulturalnu razliku, da to prihvaćamo, kao i toleranciju općenito i rješavanje sukoba. Mislim da je to osnova za kvalitetno društvo, poručuje Janjanin.

Pročitajte i ovo

GRAD POZIVA

Želite li na Danima piva biti kao ugostitelj ili trgovac, javite se Gradu