Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Život RM NA TERENU Podijeli

Šestomjesečna Iva spavala u autu, ljudi vape: Dajte nam kruha i vode, čim trepnemo eto ga opet trese

Snažne emotivne slike i priče dolaze iz potresom zahvaćenih krajeva

Srce plače, suza suzu stiže nakon strašnog potresa koji je zatresao Hrvatsku, a Petrinju, Glinu, Majske Poljane uništio. 

Radio Mrežnica jutros je na potresom stradalom području. U Glini smo zatekli gospođu Natašu. Roditelji joj žive u Majskim Poljanama, imaju dvije krave i prase i jedva su izvukli živu glavu. – Taman su jučer pokrivali krov nakon potresa prije, stavili zadnji crijep kad je počelo. Jedva su spasili živu glavu, kaže Nataša. I njoj u Glini i roditeljima u Majskoj Poljani sve je uništeno, izbijeno. Noć su mnogi proveli u automobilima, pod dekama.

– Trepneš okom, a on opet strese, strašno, stalno se drmamo, rekla je gospođa Nataša našoj Tamari Perković.  Kako kaže, dečki iz Zagreba donijeli su im noćas što treba, ali jutros su prvo zaželjeli kruh. – Kruha nam donesite, vode, kaže ona.

 

U Majskim Poljanama nema više ničeg

U  Majskim Poljanama sve je razrušeno. Otac Mateo i njegova šestomjesečna kći Iva spavali su u automobilu. Mateo je u trenutku potresa bio na poslu, od kuće mu nije ostalo ništa. – Što da vam kažem, ništa nije ostalo, eto došla je pomoć, davali su nam stvari, ali eto hvala Bogu svi smo na broju. Zovu nas da odemo gore u drvni centar kod Šerifa, ali nećemo nikud, kaže nam Mateo. 

 

Pročitajte i ovo

KNJIŽEVNI KRUG KARLOVAC

Od 40 priča, najbolju je napisala Zagrepčanka Luna Tatjana Val