Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Crna kronika POLICIJSKO IZVJEŠĆE VIJEĆU Podijeli

Sigurnosno Karlovac ne stoji loše, manje je teških krađa, a više otkrivenih počinitelja. Navijački sukob u Karlovcu policija još istražuje

Sat prije divljanja centrom grada navijači su sjedili u karlovačkom kafiću, policiji to nitko nije dojavio

Karlovačka policija još uvijek istražuje sukob navijača koji se 21. listopada dogodio u središtu Karlovca između Torcide i BBB. Načelnik Policijske postaje Karlovac Darko Željković gradskim je vijećnicima i o tome podnio izvješće na sjednici.

Željković je općenito govorio o sigurnosnoj situaciji prema kojoj je manje teških krađa u odnosu na deset mjeseci prošle godine, a više je razriješenih slučajeva. Više nego lani narušavalo se javni red i mir i to uglavnom zato što su počinitelji bili pijani. više je i razbojništava, od lanjska četiri slučaja u deset mjeseci ove godine zabilježeno ih je 13, ali je 10 razriješeno.

Manje je zabilježeno obiteljskog nasilja.

Događaj koji je posebno uznemirio Karlovčane, divljanje navijača usred dana u samom centru grada, još je u fazi istrage, dodao je na kraju svog izvješća Željković.

Naglasio je da su svi članovi Torcide,  njih 57 zatečenih tog 21. listopada kod glavne pošte, popisani, naknadno je obavljeno 86 razgovora s Bad Blue Boysima, još 20 će dati svoje iskaze policiji. Zbog svega što se događalo policija se našla na meti kritika građana, ali Željković je danas rekao da su reagirali po dojavi koja je stigla u 14:44 kada su navijači Hajduka već bili na izlasku iz grada.

-Ovaj događaj nam je pokazao nešto drugo zbog čega bi se mi kao društvo trebali svi skupa zamisliti.  Sat vremena prije dojave o tučnjavi u centru grada, pripadnici navijačke skupine Torcida bili su u Papa’s baru, njih tridesetak. Ostali su se kasnije pridružili. Pregledom video nadzora nisu narušavali javni red i mir, međutim nitko od građana niti tamo zaposlenih nije smatrao za shodno obavijestiti policiju da se nešto čudno događa, da je velika skupina ljudi tamo, neki od njih su imali i navijačka obilježja. Nakon toga su krenuli Radićevom ulicom uz buku i galamu. Ni tada nitko nije kontaktirao policiju. Ne kažem da su građani dužni održavati javni red i mir u gradu, to je posao policije, međutim svi bi malo više trebali voditi brigu o našemu gradu i onome što se može dogoditi.

Policija pokušava dogovoriti s navijačkim skupinama u gradu suradnju iako, kaže Željković, to ide teško, ali nastojat će prevenirati ovake događaje. Ono što se dogodilo u Karlovcu samo je nastavak sukoba koji se dogodili prije, a nastavili su se i poslije karlovačkog.

Pročitajte i ovo

NIKAD DOSTA

U Ogulinu provalio u kafić, ukrao novac pa auto