Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Crna kronika NEPRAVOMOĆNO Podijeli

Silovatelju Njemice iz Bosiljeva 6 godina zatvora

Zločin se dogodio 5. ožujka ove godine u Skoblić Brdu

Silovatelj Njemice u Bosiljevu Siniša Adamič osuđen je na Županijskom sudu u Karlovcu na 6 godina zatvora.

Riječ je o nepravomoćnoj odluci prema kojoj mora platiti i troškove postupka, vještačenja  od 100.000 kuna, a žrtvi vratiti ukradenih 200 eura.

Gnusan zločin dogodio se 5. ožujka ove godine u Skoblić Brdu, a utvrđeno je da je počinitelj radi zadovoljenja svojeg seksualnog nagona djevojku presreo, odvukao je u šumu i zavezao za stablo, a potom silovao penetrirajući joj prstima u vaginu. Zavezanu ju je ostavio i otišao. Uspjela se odvezati i otići do prvog dvorišta tražeći pomoć. U isto vrijeme susjed je vidio počinitelja kako izlazi iz šume sav od lišća i iglica crnogorice. Sjeo je potom u auto i otišao.

Počinitelju je u nekoliko navrata produživan pritvor.

Podsjetimo, mlada biciklistica iz Njemačke putovala je našim krajevima, kad ju je tog zlosretnog dana u šumi kod Bosiljeva susreo Adamič, o čemu smo prvi pisali.

Adamić je rekao da se ne osjeća krivim, nije iznosio obranu i nije želio odgovarati na pitanja. Ranije se na ispitivanjima branio kako ne poznaje djevojku iz Njemačke te s njom nikada nije bio u kontaku.
Njegov odvjetnik je za njega zatražio slobodu, jer “nije izvan svake sumnje dokazano da bi on bio počinitelj”, a argumente za to je temeljio i na držanju jadne Njemice, za koju je kazao da se “tijekom ispitivanja smijala”, odnosno “kroz smijeh i ironiju opisivala događaj”. Zbog toga, je između ostalog, ranije bio zatražio njezino psihijatrijsko vještačenje, čemu sutkinja nije udovoljila, piše Jutarnji.hr

– Ne smiju se ljudi uvijek iz veselja – rekla je sutkinja Elma Kaleb Mamić. Tužitelj Dubravko Skolan, koji je nazočio ispitivanju, kazao je da je to bio “histerični smijeh prestrašene osobe”, te da mu se nije činilo da joj je iskaz djelovao smiješno. Dr. Goran Arbanas, psihijatrijski je vještačio okrivljenoga, te je zaključio da ima izrežene antisocijalne i shizoidne poremećaje osobnosti, koje se manifestiraju odsutnošću empatije i osjećaja krivnje, te povlačenjem iz društa, no ne radi se o duševnim bolestima koje bi utjecale na okrivljenikovu ubrojivost. Adamić je presudu saslušao hladno.
Adamič je dosad osuđen za dva slučaja silovanja za što je bio osuđen na 6 godina zatvora.

Pročitajte i ovo

BRZINA NIJE VRLINA

Dvojica motociklista teško ozlijeđena u dvije nesreće u D.Resi i Josipdolu, sve zbog brzine