Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  0C° Ozalj

 • weather-image

  -0C° Slunj

Život ŠTO ĆE REĆI LOVRO? Podijeli

Sindikati skupili više od 600 tisuća potpisa za #67jepreviše. Referendum očekuju u rujnu

To je toliko velika brojka hrvatskih građana koji su svojim potpisom zapravo rekli da ovakvu mirovinsku reforme ne žele

Organizatori sindikalne inicijative “67 je previše” u ponoć su na središnjem zagrebačkom trgu objavili da su prikupili više od 600.000 potpisa građana za raspisivanje referenduma kako bi se spriječilo dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina, a održavanje referenduma očekuju početkom rujna.

Veliki je to uspjeh za tri sindikata koji su organizirali potpisivanje, a zahvalni su svim građanima koji su dali svoj potpis, osobito u situaciji gdje je Vlada “bombardirala” svojom protureferendumskom kampanjom.

Sljedeći je korak referendum na kojem će svaki građanin moći reći što misli o odlasku u mirovinu sa 67 godina.

Ni jedna Vlada, pa ni hrvatska Vlada, ne smije ovo ignorirati i mora pustiti svoje građane da imaju onaj institut, da koriste institut koji im Zakon o referenduma daje – a to je da izađu na referendum koji su sami htjeli”.

-Želimo da ovo bude primjer da hrvatski građani mogu napraviti nešto, da mogu napraviti promjenu, da mogu dići svoj glas, da ga mogu pokazati. Više od 600.000 potpisa u Republici Hrvatskoj puno govori o ovoj inicijativi i o svemu drugome”, rekla je koordinatorica inicijative Mirela Bojić te poručila: “Građani, uspjeli smo, nešto možemo zajedno pokrenuti, nešto možemo promijeniti”.

Pročitajte i ovo

SVJEDOČENJE VJERE

Počele pobožnosti na Dubovcu: Uvjereni smo da je sv. Josip pomogao izlječenju našeg unuka