Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Županija UVOĐENJE U POSAO Podijeli

Sjećate se otvaranja radova na Aglomeraciji pred izbore? Nakon 2 mjeseca i dalje ih nema na terenu, ali bit će

Pred izbore se “uvodilo” u posao, a sad već dva mjeseca čeka se procedura

Iako su još prije dva mjeseca i to naravno uoči svibanjskih izbora, na tri lokacije, s radnicima – statistima i svitom lokalnih političara, svečano otvoreni radovi na projektu Algomeracije u Karlovcu i Dugoj Resi, vidljivih radova tamo i dalje nema.

Podsjećamo na događaj ovdje.

Razlog su procedure, a ono čemu smo svjedočili u svibnju bilo je tek uvođenje izvođača u posao, pojašnjava direktorica Vodovoda i kanalizacije Karlovac Katarina Malenica.

-Još 7.5. smo uveli u posjed izvođače radova za grupu 1 i 5  – Turanj i Kamensko i Jamadol i Donja Švarča. Od tada teku rokovi koji su od 30 do 34 mjeseca ovisno o grupi radova. Stvarni, vidljivi radovi još nisu na gradilištima zbog FIDIC procedura. Znači, izvođač radova ima pravo nakon uvođenja u posjed gradilišta, početi izrađivati izvedbene projekte, uvoditi podizvoditelje i napraviti geodetski snimak terena, dostaviti dinamički plan nadzoru te odrediti koordinatora za zaštitu na radu. Da bi se sve te radnje stigle odraditi potrebno je otprilike dva do četiri mjeseca, rekla je.

Ako je suditi po njenom odgovoru datom na aktualcu Gradskog vijeća, radova na aglomeraciji neće biti još mjesec i pol dana.

-Procedura traje, a prema najnovijim informacijama, procjena je da će početak radova biti na gradilištu Jamadol nakon 15.8., a na gradilištu Turanj krajem osmog mjeseca, kaže Malenica.

A kada će početi radovi na drugoj i trećoj grupi tj. u Hrnetiću i Drežniku, Gornjoj Švarči i Gornjem Mrzlom Polju, još se ne zna jer traje žalbeni postupak.

Za četvrtu grupu radova u kojoj su Zvijezda, Mala Švarča i Gornje Mekušje također se čeka odgovor Hrvatskih voda kako bi se mogao nastaviti postupak za izbor izvođača.

Pročitajte i ovo

DIVLJANJE NA NAJ

Pogledajte današnju snimku divljanja u Grabriku: Branimirova vapi za ležećim policajcem