Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Život SLAVLJE Podijeli

Slatkovodni akvarij Aquatika sutra slavi 2. rođendan i individualnim posjetiteljima poklanja besplatno razgledavanje

Jedini ovakav akvarij u Hrvatskoj u dvije je godine osvojio srca brojnih posjetitelja, ali i nagrade za projekt

Jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj sutra slavi 2. rođendan i individualnim posjetiteljima poklanja besplatan razgled akvarija.

Ulaz će biti besplatan od 9 do 17 sati, kada će spomenuti, pojedinačni, posjetitelji, imati priliku upoznati oko stotinu vrsta slatkovodnih riba.

– Osim što smo postali uspješan EU projekt, kroz protekle dvije godine Aquatika je postala i prepoznatljiva turistička atrakcija Karlovca i Karlovačke županije. Vesele nas pozitivni komentari posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske te su nam upravo oni najbolji poklon za rođendan. Vjerujemo da ćemo uspješno nastaviti dosadašnji rad i zajedno proslaviti još puno rođendana, rekla je ravnateljica Javne ustanove Aquatika Margarita Maruškić Kulaš.

U dvije godine Aqustika je osvojila brojne nagrade: „Održivi turizam“ za izniman doprinos očuvanju prirode i okoliša, A+Awards nagrade u kategoriji Architecture + Landscape, „Plavi cvijet pristupačnosti“ za 2017., Brand Leader Award za najbolji autentičan projekt i izuzetan doprinos promociji jedinstvenog turističkog doživljaja na tržištu Jugoistočne Europe, prvo mjesto u kategoriji „Nacionalni projekti“ na Bled Water Festivalu, titulu drugog najuspješnijeg lokalnog EU projekta u Hrvatskoj te priznanje Hrvatske udruge za odnose s javnošću u kategoriji Odnosi s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi.

Realizaciju ovog projekta gotovo u cjelosti je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj sa 36.222.282 kune, dok je njegova ukupna vrijednost 36.691.939 kuna.

Foto: Denis Stošić

Pročitajte i ovo

VRIJEME

Kiša i grmljavina otvorile su petak, ali će ga i zatvoriti