Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Karlovac ZILIK Podijeli

Slikama Vanje Krmpotić svečano otvoren 45. ZILIK

Do 26. siječnja izložba ostaje otvorena u Zorin domu dok se u obližnjem domu za djecu na Malom Ziliku održavaju likovne radionice

Izložbom radova Vanje Krmpotić “Čulnost prirode”, svečano je u Zorin domu otvorena 45. Zimska likovna kolonija ZILIK.

– Vanja Krmpotić je utjelovljenje Zilika jer se cijeli svoj život bavila pedagoškim radom, djecom, ujedno je bila i likovna umjetnica, a najčešći motiv njezinih slika upravo je bio grad Karlovac, rekla je kustosica izložbe Sonja Švec Španjol.

Krmpotić je za svoga života oslikavala ne samo karlovačke urbane vedute nego i njegovu okolicu. Radila je u tehnici akvarela kojima je najbolje mogla utjeloviti ljepote koje su je okruživale.

– Predstavlja se 28 radova nastalih od ’89. do 2011. godine, najviše akvarela, ali ima i nešto ulja na platnu.

Izložba ostaje otvorena u Zorin domu sve dok traje Zilik, do 26. siječnja. A u središtu likovne kolonije, domu za djecu Vladimir Nazor održavat će se Mali Zilik – likovne radionice u kojima će sudjelovati djeca i umjetnici. Kako se rade grafiti već su naučili, danas nastavljaju s frotažom i litografijom, slijedi izrada autorske slikovnice – od priče do korica, umjetnost pisanja – kaligrafija te strip za kraj o vanzemaljcu u muzeju.

Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor u svom fundusu ima više od dvije tisuće umjetničkih djela. S njima u svom prostoru nemaju kamo. Ravnateljica Nataša Horvat ističe ideju o tome da se pronađe prostor u gradu u kojem bi sva djela bila cijelu godinu izložena na jednom mjestu.

Pročitajte i ovo

LIJEP USPJEH

Ivan Tomislav Cvitešić i Mia Cvitak pobjednici prvog HAWaton natjecanja u Hrvatskoj