Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Život VAŠA VIJEST Podijeli

Smetlište u Donjim Stativama kraj stare škole: Bojimo se da će se pretvoriti u manji Jakuševac

Kontejner je postavljen uz glavnu cestu, ali ne blizu kućama kojima je namijenjen pa u njega odlažu svi sve

Otvoreni kontejner oko kojega ima svega i svačega nije samo još jedna slika već stvarnost stanovnika Donjih Stativa koji upozravaju nadležne da je situacija na ovom smetlištu sve gora.

– Ovo je priča koja se samo ponavlja i postaje sve gore i gore, ne radi se samo o nekoj „slici“ općenito vec i o tome koliko to nije higijenski jer je taj kontejner konstantno otvoren, a i oko njega ima svega i svačega. Iskreno, bojim se da ako se nešto ne poduzme na vrijeme, taj dio mjesta bi se stvarno mogao pretvoriti u neki manji Jakuševac, kažu nam mještani.

A kontejner je postavljen uz glavnu cestu blizu stare škole, za potrebe malog broja ljudi međutim kako nije blizu kuća kojima je namijenjen u njega odlažu svi baš sve.

– Moglo bi se postaviti pitanje tko još puni taj kontejner svojim otpadom i koliko njih u prolazu odbaci nešto svoje. Ne radi se samo o običnom komunalnom otpadu već i o građevinskom materijalu, gumama, raslinju koji se čisti oko kuća, televizorima,…, nema čega nema, jadaju se dalje stanovnici koji mole nadležne da nešto poduzmu.

– Ako netko živi na selu nije manje vrijedan kao onaj tko živi u gradu jer kad dođete u grad,sve je koliko-toliko u nekom redu, a kad se ide na selo onda se vozi i smeće i usput da ga se odloži. Ako već taj jedan kontejner zadaje toliko problema, možda bi bilo dobro da ga uopće nema pa neka svatko ima svoju privatnu kantu do koje neće moći doći izvanzemaljac i odložiti svoj otpad… u svakom slučaju nešto treba poduzeti, zaključuju na kraju.

Pročitajte i ovo

SNIMA SE

Duga Resa u novoj Matanićevoj seriji: Kasar gotovo da glumi sebe