Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Županija TKO ŽELI MOŽE DOĆI Podijeli

Smještaj u Karlovcu i Dugoj Resi zatražio mali broj obitelji s petrinjskog i glinskog područja

Karlovačka županija je na raspolaganje dala smještajne kapacitete, škole, bolnice, domove za starije, čak nude i praksu učenicima strukovnih zanimanja

Karlovačka županija dala je na raspolaganje svoje zdravstvene, obrazovne i smještajne kapacitete građanima Banovine koji su nakon potresa ostali bez svojih domova.

Trenutno se na našem području najviše zbrinjava ljude kojima je potrebna hospitalizacija ili smještaj u domovima za starije.

Devet pacijenata, od čega je dvoje COVID pozitivno, su u dugoreškoj bolnici. Osam osoba starije životne dobi  su smješteni u Domu Sveti Antun u Karlovcu.

Grad Karlovac je dobio zahtjev jedne višečlane obitelji iz Petrinje za smještajem, a u Dugoj Resi su već dvije obitelji s glinskog područja.

Karlovačka županija učenicima, posebno srednjoškolcima strukovnih zanimanja je također ponudila smještaj i praksu te pohađanje nastave, ali takvih zahtjeva za sad nije bilo. Nije bilo zahtjeva županiji za smještajem u hotelskim i ostalim turističkim kapacitetima koji su se stavili na raspolaganje.

Pročitajte i ovo

BRIGA O STARIJIMA

Projekt “Zaželi – Spas u zadnji čas” omogućio je zapošljavanje 15 žena: Brinu o 97 starijih i nemoćnih osoba