Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Život KONAČNO POTVRĐENO Podijeli

Sportski događaj u Karlovcu “okidač” za koronu u ovom gradu

“Od 16 oboljelih u županiji 13 ih je povezano, indirektno ili direktno s ovim događajem”

Ukupno 28 osoba bilo je na sportskom događaju i večeri koja je nakon njega uslijedila s kojega je krenula zaraza koronavirusom u gradu Karlovcu.

Radi se o teniskom turniru  na kojemu je bilo 27 osoba plus jedan zaposleni, ukupno 28,  potvrdila je na današnjem Stožeru civilne zaštite Karlovačke županije epidemiologinja dr. Biserka Hranilović.

S tog događaja 6 osoba je oboljelo, a 22 su stavljene pod zdravstveni nadzor. Od tih 6 oboljelih osoba imamo i još 4 naknadno oboljele osobe koji su bliski kontakti tih osoba, nadalje od njih jedna osoba je povezana preko radnog mjesta sosobom od toga događaja, a dvije su članovi obitelji oboljelih. Možemo govoriti da je od ukupno oboljelih, 13 osoba u Karlovačkoj županiji povezano s ovim događajem, a 3 osobe nisu, rekla je Hranilović.

U prijevodu, od ukupno 16 oboljelih u Karlovačkoj županiji, čak 13 osoba povezano je s događajem.

Tko je bio nulti karlovački oboljeli dr. Hranilović nije mogla reći.

-Zato što na tom događaju nitko nije imao simptome, moguće je da je netko asimptomatski došao na taj događaj, a ne može se isključiti i da su možda dvije osobe bile na tom događaju i da imaju različite izvore zaraze, pojasnila je.

Dvije osobe s događaja nisu ni pod kakvim nadzorom?

¸
Na komentar da su dvije osobe bile u inozemstvu kada se već savjetovalo da se to ne čini, kao i da dvije osobe s događaja nisu još uvijek ni pod kakvim nadzorom, dr. Hranilović je po tko zna koji put pozvala na odgovornost, navodeći da će upravo naša osobna odgovornost ovisiti o razmjerima koje će donijeti bolest te tako i o broju smrtnih ishoda.

O istupu osječkog epidemiologa

Hranilović nije željela komentirati istup svog osječkog kolege koji je za širenje zaraze na dvojicu Osječanina optužio “neodgovornog Karlovčanina koji je već radio probleme po Karlovci te Zagrebu”.

-Istup kolege ne bih komentirala, ali osoba nije imala simptoma kad je krenula na put, niti na onom događaj, niti tijekom putovanja,simptome je dobila tek u noći nakon dolaska u Karlovac, rekla je Hranilović.

Isto tako je naglasila kako epidemiolozi  u  Karlovačkoj županiji nisu imali negativnih iskustava niti s oboljelima niti s građanima.

– Nemamo negativnih iskustava s našim oboljlima niti s našim građanima. Nije bilo niti jednog zlonamjernog poziva, možda nismo bili savršeni ili zadovoljili sve osobe sa savjetima, ali neugodnosti nismo imali, rekla je i dodala kako se ne može linčovati ljude koji su ili zaraženi ili u samoizolaciji.

“Svi mi suočavamo se s novom situacijom, ali u svemu moramo sačuvati naše dostojanstvo, osobnost i integritet i ne možemo linčovati ljude, svatko od nas može biti izvor zaraze, a da toga nije ni svjestan, zato se moramo dostojanstveno ponašati”.

Pročitajte i ovo

IZBORI

Petračić ide na parlamentarne izbore zajedno s Fokusom, Pametno i Nezavisnom listom Zagreb