Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Karlovac RADIONICA Podijeli

ŠRC Korana predmet istraživanja Arhitektonskog fakulteta, građani predlažu što bi tamo moglo biti

Studija će dati odgovore koje sadržaje staviti i kako najbolje urediti taj prostor

Prostor ŠRC-a Korana u Karlovcu predmet je istraživanja Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Arhitekti  izrađuju  studiju kojom bi se trebalo doći do najboljeg sadržajnog rješenja za prostor na desnoj obali Korane koji je sad najpoznatiji kao prostor Dana piva ili “stare krame” pa sve do Drvenog mosta.

Nakon prve radionice održane krajem prošle godine za gradske čelnike i predstavnike gradskih ustanova, četvrti i mjesnih odbora na kojoj je predstavljen niz urbanističkih rješenja, na drugu radionicu su se mogli uključiti i svi ostali građani sa svojim mišljenjima i sugestijama.

Ideje i prijedlozi s prve radionice i mišljenje javnosti s druge trebali bi dovesti do jednog prijedloga koji bi u sebi imao ugrađene sve te slojeve dobivene uz pomoć radionica, kaže dekan Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu Krunoslav Šmit naglasivši kako je ovakav participativan način novina u njihovu istraživanju.

A predlagani su uređenje okoliša, izgradnja hotela, kampa, umjetnog jezera, stadiona i slično. Neki od njih dobro su ocijenjeni i sinoć prezentirani javnosti.

– Npr. dobro je pitanje da li možemo proširiti dobra iskustva Aquatike, u grupi dobro ocijenjenih sadržaja su oni koji su za proširenje različitih vrsta sportskih aktivnosti te grupa sadržaja koji su vezani za javna okupljanja i događaje, a kao dilema pojavilo se pitanje treba li ovom prostoru nešto od sadržaja kampa ili ne treba, pojasnio je Šmit.

Tri su varijante modela po kojima bi se spomenuti sadržaji nalazili na prostoru ŠRC-a.

Pročitajte i ovo

TURANJ ČEKA

Počelo bušenje pilota na mjestu budućeg vijadukta Sajevac i obilaznice Turanj. Pogledajte video