Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac (NE)UREDNOST Podijeli

Stanari iz Šebetićeve: “Oštetili su zgrade, razina pločnika je niža, to je ruglo”. Grad: “Riješit će se”

Ruglo na ulazima zgrada i uz zgrade: spuštena razina ulaza, oštećene fasade

I dok tri ulice u centru Karlovca dobivaju novo ruho, a ovih bi dana i službeno trebale biti otvorene, stanari u nekima od njima negoduju. Razlog je jednostavan – oštećenja nastala tijekom radova i ružna slika dijelova ulica i ulaza u zgrade s oštećenim fasadama.

No, to nije sve. Uz oštećenja na zgradama koja su nastala za trajanja radova, mnogi stanari bune se na spuštenu razinu betona, odnosno pločnika pred ulazima u zgrade. Tako su novopostavljene ploče bitno niže od prijašnjeg stanja, a brojna su i oštećenja nastala na cijevima za privremeni odvod.

-Razočarani smo kako ulazi izgledaju, a tu su i velika oštećenja na zgradama koje su stare i stotinjak godina. Izgleda ružno i ruglo je. Ulica kod Fine dobila je čak i nove kante za smeće, velike i male, a kod nas ništa, svaki dan sve više smeća, kažu stanari iz Šebetićeve.

U gradskoj upravi na naš upit odgovaraju da su sva oštećenja odgovornost izvođača radova, a najavljuju i sanaciju.

-Sva eventualna oštećenja ili neurednosti gradilišta odgovornost su izvođača radova. Prije izvođenja radova napravljena je fotodokumentacija o trenutnom stanju i postojećim oštećenjima. Što se tiče povišenih ulaza u zgrade, detalji će se riješiti i doraditi kroz naredno vrijeme, odgovaraju iz gradske uprave.

Pročitajte i ovo

PUNIM PLUĆIMA

Karlovčani udišu zrak prve kategorije, gotovo da nikad nema onečišćenja sumpornim dioksidom