Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Karlovac PROJEKT FORTITUDE Podijeli

Stari grad Dubovac i Zvijezda spojeni Kupom na novoj Fortitude ruti

Ruta će se sada ponuditi turističkim agencijama i turističkom sektoru koji bi je trebali komercijalizirai

Glavne gradske atrakcije, Zvijezda i Stari grad Dubovac, od sada su povezani tematskom turističkom rutom. Nastala je u sklopu INTERREG projekta Fortitude, a rezultat je triju radionica na kojima su sudjelovali predstavnici sektora turizma i kulture iz Karlovca i Zagreba.

-Stari grad, Zvijezda, Aquatika, ali i Kupa cijelo su vrijeme iskakali na radionicama pa smo odlučili presložiti ono što Karlovac već ima, a ima puno toga, i staviti i povezati kroz tu rutu Stari grad Dubovac, Zvijezdu Kupom ili Marmontovom alejom, pojasnila je na današnjoj prezentaciji rute nezavisna savjetnica u turizmu Aleksandra Urhenik Đurđek.

Istovremeno predložena je i ruta namijenjena onima koji idu automobilima.

-Da idemo od Starog grada Dubovca do Ozlja, do Ribnika, preko kamenog mosta i Novigrada na Dobri i vratimo se do Dubovca puni lijepih doživljaja i prekrasnih fotografija.

Noć utvrda u travnju 2022.

Rute će se sada ponuditi turističkim agencijama i turističkom sektoru koji bi ih trebali komercijalizirati.

Jedna od aktivnosti u ovom projektu je i Noć utvrda koja će se održati u travnju iduće godine i u kojoj će istovremeno sudjelovati svi partneri – Šibenik, Herceg Novi i Banja Luka. Interaktivni digitalni kiosk već je postavljen kod Nacionalnog svetišta svetog Josipa s informacija i zabavno-turističkim sadržajima o Dubovcu i Karlovcu.

-Maketa Starog grada će biti postavljena na Starom gradu, taktilne mape graditeljskih faza Dubovca, bit će izrađeno osam viteških oklopa, nabavljena je tribina za pedesetak osoba primjerena za postavu kraj Starog grada, oprema za svjetlosnu predstavu u Noći utvrda. U planu je nabava 20 povijesnih kostima kasnog srednjeg vijeka, organizirat će se edukacije za interpretaciju kulturne baštine  i edukacija za upravljanje baštinom, dodao je gradonačelnik Mandić.
(T.P.)

Pročitajte i ovo

ZA PAMĆENJE

Pomalo drugačija promocija oduševila Karlovčane: Svjetlo dana ugledalo treće izdanje knjige o ljubavi prema parkovima