Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac ROTARY KLUB KARLOVAC Podijeli

Stipendije Rotary klub Karlovac za tri karlovačka studenta

Mjesečno u ovoj akademskoj godini dobivat će po 700 kuna

Da niste tako dobri vjerojatno danas ne biste ovdje bili, rekao je predsjednik Rotary kluba Karlovac Josip Vrbanek dodjelivši tri stipendije darovitim studentima s područja grada Karlovca.

– Opredjeljenje Rotary kluba je da pomaže izvrsnost, računam da je to budućnost ove zemlje i ovog grada. Vi ste već vjerojatno 10. generacija koju naš klub stipendira i sigurno nećete biti zadnja. Čestitam na dosadašnjem uspjehu u školovanju jer da niste tako dobri vjerojatno ne biste danas ovdje bili. Nadam se da će to biti poticaj i drugima da se potrude i krenu vašim stopama, a vama kao i do sad da nastavite uspješno učenje, dodao je Vrbanek.

Po 700 kuna mjesečno dobivat će ove akademske godine Mario Erceg student 2. godine strojarstva na Tehničkom fakultetu u Rijeci, Matilda Novosel studentica medicine u Rijeci te Marko Mikšić student završne godine Elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Rotary klub Karlovac do sad je pomagao kod poplava, eksplozija…Najveća akcija bila je ipak “Karlovac bez mina”. Za razminiranje grada RC Karlovac donirao je 4,8 milijuna eura

– Ova stipendija će uvelike pomoći i dati dodatnu motivaciju u podizanju ocjena i nastavku studiranja, rekao je Erceg na potpisivanju ugovora o stipendiranju.

– Zadnja sam godina, a ovo mi je prva stipendija. Nisam se do sad prijavljivao. Sretan sam što sam je dobio, pomoći će u nastavku školovanja, dodao je Marko.

Ovakva podrška Gradu Karlovcu koji i sam dodjeljuje stipendije učenicima i studentima, dobrodošla je, naglasila je dogradonačelnica Andreja Navijalić.

– Pomaže se veći broj studenata, potiče ih se da završe studij i uključe u svijet rada, a kako je Karlovcu potreban visokoškolovan stručan kadar, potiču se i razvojne mogućnosti grada.

Pročitajte i ovo

ČISTOĆ(KA)

Građani zadovoljni karlovačkom Čistoćom: Dečki rade dobar posao, ali previše naplaćuju