Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -6C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Karlovac POTPISANI UGOVORI Podijeli

Stiže 100 milijuna kuna iz ITU mehanizma: Bit će za vrelovod, Nikola Tesla Experience Centar i Kino Edison

Uz ugovor za Aglomeraciju i s ugovorima za vrelovode i kino Edison, Karlovac sada ima ugovoreno više od 500 milijuna europskog novca

Sad je i službeno, Karlovac je iz ITU mehanizma dobio 100 milijuna kuna za uređenje vrelovoda, Nikola Tesla Experience Centra i kina Edison.

Ugovore je gradonačelniku Damiru Mandiću danas u Aquatici svečano potpisao i predao ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić.

-Za grad Karlovac ovo znači da će biti novi vrelovod, da će biti Centar Nikola Tesla i uređenje Kina Edison. Nismo zaboravili ni Ozalj ni Dugu Resu. Bitno je da je to ITU mehanizam za ovo financijsko razdoblje, a da već slijedeće godine ide novi tako da možemo očekivati dodatna sredstva i za vas, rekao je ministar Pavić.

Za pola godine projekt Edisona će se zahuktati

Ulazak Karlovca u ITU mehanizam je jedan od najvećih koraka Karlovca u razvojnom smislu, naglasio je gradonačelnik Mandić. Uz ugovor za Aglomeraciju, vrijedan 420 milijuna kuna, s ugovorima za vrelovode i kino Edison, Karlovac sada ima ugovoreno više od 500 milijuna europskog novca. Trenutačno je u provedbi 120 milijuna kuna vrijednih europskih projekata.

-Što se tiče kina Edison očekujem kroz nekih pet do šest mjeseci da će se zaista to zahuktati. Mi sami ne bi mogli bez ovog mehanizma financirati obnovu kina, naglasio je Mandić.

Već iduće godine, u  novoj financijskoj perspektivi ITU-a pripremljeni su ili već gotovi novi projekti. Među njima je i prometno povezivanje Karlovca, Ozlja i Duge Rese električnim autobusima uz uređenje autobusnih stanica i ostale infrastrukture.

150 milijuna kuna stiglo za Slunj, Cetingrad, Krnjak, Plaški, Saborsko, Rakovica i Vojnić

Ranije danas ministar Pavić bio je i u Slunju gdje je potpisao ugovore teške 150 milijuna kuna iz Intervencijskog plana.

-Intervencijski plan se odnosi na grad Slunj i šest okolnih općina, Cetingrad, Krnjak, Plaški, Saborsko, Rakovica i Vojnić. Oni su na udaru i migrantske krize i taj, od Domovinskog rata, opustošeni kraj naprosto do sada, do ovog Intervencijskog plana nije imao snažnu injekciju s nacionalne i europske razine da ga možemo podići na noge, naglasila je dožupanica Martina Furdek Hajdin.

– Ukupno do sada, u mandatu ove Vlade ugovorenost smo povisili s devet na 95 posto, isplaćenost s jedan posto na 37 posto. Projekti koje smo danas potpisali upravo govore koliko je bitan regionalni razvoj. S ovih 100 milijuna kuna županija prelazi tri milijarde kuna ugovorenosti. Po tome je među boljim županijama po povlačenju EU sredstava, zaključio je Pavić.

Pročitajte i ovo

NOVO RUHO

Karlovački muzej za 1,45 milijuna eura obnovljen do kraja lipnja